Головна Новини Світ Росія РФ попередила Шольца і Байдена щодо ракет Україні. Чи підуть вони проти Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ попередила Шольца і Байдена щодо ракет Україні. Чи підуть вони проти Путіна

Росія попередила США та Німеччину щодо надання Україні далекобійних ракет. І якщо Олаф Шольц поки дослуховується до порад Путіна, то Джо Байден може перейти «червоні лінії», про це в колонці для «Главреду» написав Микола Маломуж

1 квітня 2024, 20:30 comments12457
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати продовжують шукати шляхи, як надати військову допомогу Україні у вигляді F-16 та ATACMS і при цьому не надто "перенапружувати" російського диктатора Володимира Путіна, вважає військовий експерт Микола Маломуж. При цьому РФ попередила США, що у разі надання такої зброї Україні Москва може завдати ядерний удар не тільки по Києву, а і по Вашингтону, Берліну та Лондону.

РФ попередила Шольца і Байдена щодо ракет Україні. Чи підуть вони проти Путіна

Шольц і Байден

Ще більш жорстке попередження від країни-агресора отримав канцлер Німеччини Олаф Шольц, підкреслює експерт. При цьому, на його думку, він дослухається до цих погроз Росії більше, ніж Джо Байден.

Врешті, додає Маломуж, американський президент вже не раз переходив так звані "червоні лінії" Кремля. Зокрема, за його словами, раніше передав Україні HIMARS, ЗРК Patriot і багато інших систем.

"Та все одно Байден діє вкрай обережно, аби не допустити глобальний конфлікт",
— підкреслив Маломуж.

Втім, додає експерт, Захід все ж бачить, що РФ не має наміру припиняти агресію проти України і загалом, може дійти до протистояння із країнами НАТО. Саме тому, Пентагон зумів знайти гроші для того, аби надати Силам оборони ракети для HIMARS, а також частково ракети ATACMS.

Маломуж відзначив, що далекобійні ракети допоможуть Силам оборони створити так званий "ударний кулак", який допоможе знищити противника на тимчасово окупованих територіях. При цьому експерт вважає, що Сполучені Штати вже прийняли принципове рішення щодо передачі цих ракет Україні. Якщо Конгрес таки прийме рішення про виділення допомоги Києву, то ATACMS у більшій кількості надійдуть в країну, ймовірно, наприкінці весни або на початку літа. При цьому, Маломуж підкреслив, що ракети дуже швидко можна доставити в Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у США почала змінюватися позиція із приводу передачі Україні далекобійних ракет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини