Головна Новини Світ Росія РФ створює «санітарну зону», але не там, де мріяв Путін: про що це свідчить
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ створює «санітарну зону», але не там, де мріяв Путін: про що це свідчить

Кремль створює «санітарну зону» у Бєлгородській області

19 липня 2024, 17:15
Поділіться публікацією:

З 23 липня у Росії буде обмежено доступ до 14 сіл Бєлгородської області через "складну оперативну обстановку". Ці села розташовані неподалік від кордону з Україною, і фактично Росія таким чином створить так звану "санітарну зону" на своїй території.

РФ створює «санітарну зону», але не там, де мріяв Путін: про що це свідчить

Бєлгород

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 Каналу прокоментував дії російської влади на південному заході країни-агресора. Зокрема, він зазначив, що однією з цілей наступу на Харківщину, який російська армія розпочала в травні 2024 року, було створення "санітарної зони" на півночі Харківської області.

"Навіть при поточному стагнаційному продовженні бойових дій, Росія буде змушена збільшувати свою санітарну зону на власній території", – сказав Подоляк.

Він вважає, що це пов'язано зі зростанням далекобійних можливостей України. За його словами, для більш ефективних дій Україні потрібно додатково 10-15 систем протиракетної оборони, зокрема Patriot та SAMP/T.

Окрім того, Подоляк підкреслив, що завдяки ракетним атакам інфраструктура не тільки на окупованих територіях, а й у прикордонних районах Росії буде знищена.

"3-4 місяці таких дій матимуть для Росії зовсім інші соціальні наслідки", – зазначив він.

Подоляк також зауважив, що війна на території Росії матиме значні соціальні наслідки, оскільки росіяни відчуватимуть війну набагато сильніше. На його думку, наступ окупантів на Харківщині продемонстрував недостатні можливості Росії для організації наступальних дій. Тобто, каже радник голови Офісу президента, Росія продовжує звозити старі ресурси на окуповані території та прикордонні області, зокрема до Бєлгородської області і все це потрібно знищувати.

Радник підкреслив, що якби Україна мала паритетну кількість зброї для ефективної оборони та наступальних дій, то війна поступово відсувалася б від окупованих територій або глибше занурювалася в Росію.

"Росія не має ресурсу та не готова до ефективної війни. А це означає, що якби Україна отримувала більше зброї своєчасно, були остаточно зняті всі ті чи інші обмеження на завдання ударів вглиб Росії, то агресор почав би програвати", — додав Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін хотів створити на окупованих територіях України "санітарну зону безпеки".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини