Головна Новини Світ Росія РФ суттєво скоротила експорт нафти: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ суттєво скоротила експорт нафти: що сталося

Рівень морського експорту російської нафти впав до мінімальних показників з серпня

21 листопада 2023, 22:39
Поділіться публікацією:

Напередодні зустрічі з міністрами держав, які входять до Організації країн – експортерів нафти (ОПЕК), Росія суттєво скоротила власний експорт сирої нафти морськими шляхами. Як пише портал "Коментарі", про це повідомляє видання Bloomberg.

РФ суттєво скоротила експорт нафти: що сталося

Росія різко скоротила експорт нафти морем. Фото з відкритих джерел

Скороченню Росією нафтового експорту передувала зустріч міністрів у форматі ОПЕК+. На зустрічі країни планують прозвітувати, як дотримуються домовленостей про скорочення видобутку нафти.  

Видання повідомляє, що минулого тижня з російських портів щодня танкери вивозили близько 2,7 мільйона барелів сирої нафти. Відповідний показник на 0,58 мільйона бареля нижчий за показники експорту російської нафти, які були до 12 листопада.

Востаннє аналогічний рівень експорту російської нафти фіксувався у серпні цього року.

Як відомо, 26 листопада країни ОПЕК+ проведуть спільну зустріч у Відні, на якій обговорять прогнози щодо погіршення ринку нафти. Також вони планують проговорити плани щодо видобутку нафти у першій половині наступного року.

Раніше "Коментарі" писали, що останнім часом Вашингтон посилює контроль над судами та компаніями, завдяки яким Росія продовжує торгівлю нафтою, що приносить Кремлю великі доходи до казни. При цьому США поки що не наважуються на те, щоб запровадити якісь санкції, які могли б підняти ціни.

Читайте також на порталі "Коментарі" про те, що офіційно Берлін підтримує чинні санкції проти Росії, але, все ж таки, намагається шукати шляхи, як підтримувати свою економіку за рахунок енергоресурсів з Росії. Так до Німеччини з дочірнього підприємства "Роснафти" Rosneft Deutschland може потрапляти російська нафта, яка нібито імпортується з Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини