Головна Новини Світ Росія РФ вербує агентів впливу у Сербії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ вербує агентів впливу у Сербії: що відомо

РФ залучає сербів для проросійської діяльності в Європі

13 лютого 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Російські окупанти розпочали у Сербії прийом заявок від охочих взяти участь у проведенні “Всесвітнього фестивалю молоді — 2024”.  

РФ вербує агентів впливу у Сербії: що відомо

Росія вербує сербів. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, захід відбудеться в Сочі у березні, учасникам від 14 до 35 років обіцяють оплатити проїзд і проживання. Рекрутингом сербської молоді займається “Російський дім” у Белграді. 

Зазначається, що РФ за будь-яку ціну намагається запобігти зближенню Сербії з ЄС, а тому спрямовує свою пропагандистську діяльність на сербську молодь. Крім того, росіяни у такий спосіб намагають продемонструвати неіснуючу "підтримку" політики Кремля у світі.

Водночас, наголошує Центр спротиву, важлива неофіційна ціль заходу – вербувати агентів впливу, які діятимуть в Європі для просування інтересів Росії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін прагне ввійти в історію як Петро Перший, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Глава польського МЗС вважає, що у випадку окупації України російський диктатор змусить українців служити в його армії та брати участь у новій війні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що однією з причин звільнення Валерія Залужного було те, що президент України Володимир Зеленський почав все частіше втручатися у військові питання, що викликало невдоволення у Головнокомандувача ЗСУ. За словами заступника головного редактора BILD Пауля Ронцхаймера, який з початку російського вторгнення регулярно буває в Україні та спілкується з високопосадовцями, з плином війни президент став все більше втручатися в справи військових. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини