Головна Новини Світ Росія РФ зіткнулася з дефіцитом популярного продукту
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ зіткнулася з дефіцитом популярного продукту

З прилавків російських супермаркетів почала зникати курятина

6 січня 2024, 20:02
Поділіться публікацією:

З магазинів популярних торгових мереж у регіонах Росії почала зникати курятина. Про це пише видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

РФ зіткнулася з дефіцитом популярного продукту

У Росії не вистачає курятини. Фото з відкритих джерел

Як зазначає видання, з порожніми полицями зіткнулися жителі Єкатеринбургу, Самари, Челябінська та Ульяновська.

Повідомляється, що на полицях магазинів не стало курячих стегон, крил і грудки, тоді як яловичина і свинина залишаються в наявності.

За словами жителів російських міст, дефіцит курки став відчутним з 5-6 січня. Раніше в російських регіонах не було нестачі курятини.  

The Moscow Times  повідомляє, що з середини 2023 року в Росії почали рекордно зростати ціни на курятину.

У червні середня вартість курячого м'яса збільшилася на 6,8%, досягнувши 193,5 рублів за кілограм, а в липні ціна зросла до 196,9 рублів за кілограм, пише видання.

У російському уряді подорожчання курятини пояснювали сезонними факторами. Однак, відзначає видання, зростання цін спостерігалося на тлі скорочення виробництва курячого м'яса. Зокрема, пише The Moscow Times, у серпні виробництво м'яса птиці знизилося на 3,5% у порівнянні з 2022 роком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що США скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити 2-4 млн. доларів за штуку. Коли 4 травня була збита перша російська балістична ракета, всі були дуже здивовані, але після цього довіра до обладнання зросла.

"Коментарі" також писали, що російська влада готує військове вторгнення у країни Європейського Союзу, це може статися не пізніше 2025 року. Польща усвідомлює загрозу з боку РФ, а напад можливий, коли у США влада буде переходити від Джо Байдена до новообраного президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини