Головна Новини Світ Росія РФ зробила Китаю щедру знижку на газ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ зробила Китаю щедру знижку на газ: подробиці

Кремль планує постачати газ до Китаю зі знижкою майже 30%

24 квітня 2024, 23:07
Поділіться публікацією:

Ціни на російський газ для Китаю до 2027 року будуть на 28% нижчими, ніж для споживачів у Європі та Туреччині.

РФ зробила Китаю щедру знижку на газ: подробиці

РФ домовилась з Китаєм про продаж газу. Фото з відкритих джерел

Про це пише видання Bloomberg з посиланням на макроекономічний прогноз Мінекономрозвитку РФ.

Bloomberg повідомляє, що, згідно з базовим сценарієм російського міністерства, експортна ціна на російський газ для Китаю 2024 року становитиме $257 за 1000 куб. м проти $320 для європейського ринку і Туреччини. Таким чином, різниця між ними не перевищить 20%.

Однак, відзначає видання, у наступні три роки різниця цін на російський газ для Китаю і Європи збільшиться до 28%. Зокрема, у 2025 році ціна для Китаю буде на рівні $244, а для Європи і Туреччини — $320, в 2026 році — $233 і $320 відповідно, а у 2027 році — $228 і $315 відповідно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп змінив позицію щодо виділення допомоги Україні, аби схилити на свій бік прихильників республіканки Нікі Хейлі, яка вибула з виборчих перегонів, переконаний політичний експерт Олег Саакян. Своєю поступливістю Трамп заодно продемонстрував не надто лояльним до нього виборцям-республіканцям, що Республіканська партія має вплив на нього та здатна змінювати його позицію в інтересах партії.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що представник РПЦ Федір Лук'янов запропонував оголосити сатанізм екстремістською і деструктивною ідеологією в Росії. Він заявив, що міжнародний рух “сатанізм” має бути оголошений екстремістською і деструктивною ідеологією. У випадку визнання сатанізму екстремістською ідеологією для адептів віри в диявола буде передбачено покарання за трьома статтями кримінального кодексу РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини