Головна Новини Світ Росія Росія більше не допустить США до інспекцій своєї ядерної зброї: у МЗС РФ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія більше не допустить США до інспекцій своєї ядерної зброї: у МЗС РФ зробили заяву

Фактично Москва виходить із двостороннього Договору про скорочення стратегічного ядерного озброєння.

9 серпня 2022, 08:20 comments1634
Поділіться публікацією:

Кремль продовжує підвищувати ставки у протистоянні зі США. Так, 8 серпня стало відомо, що Росія поставила США перед фактом, що тимчасово відмовляється від інспекцій своєї ядерної зброї в рамках двостороннього Договору про скорочення стратегічного ядерного озброєння. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російський "Коммерсант", з посиланням на Міністерство закордонних справ РФ.

Росія більше не допустить США до інспекцій своєї ядерної зброї: у МЗС РФ зробили заяву

Російські ракетні установки. Фото: GETTY IMAGES

Фактично Москва офіційно дала зрозуміти, що припиняє виконувати Договір, підписаний раніше. Поки Росія називає такий крок, як тимчасовий, але насправді всім зрозуміло, що така тимчасовість може затягтися на дуже довго.

У заяві МЗС РФ говориться, що 8 серпня 2022 року Російська Федерація офіційно інформувала дипломатичними каналами Сполучені Штати Америки про те, що наша країна тимчасово виводить з-під інспекційної діяльності за Договором про СНО свої об'єкти, що підлягають інспекціям за цим Договором. Це вилучення також поширюється на об'єкти, де можуть проводитися передбачені Договором покази.

Двосторонній договір між Росією та США про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь передбачає скорочення кожної зі сторін розгорнутих ядерних боєзарядів. Він діє з 1991 року.

29 січня 2021 року президент РФ Володимир Путін вкотре продовжив дію договору до 5 лютого 2026 року.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №7640, який передбачає розширення санкцій проти Росії. Як оцінюєте запропоновані заходи? Чому їх вирішили запровадити саме зараз? Наскільки це можливо ефективно? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна відповіли на пропозицію Туреччини щодо зустрічі президентів України та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини