Головна Новини Світ Росія Росія через війну пересіла на китайські вантажівки: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія через війну пересіла на китайські вантажівки: деталі

Китайські вантажівки заполонили ринок Росії

5 січня 2024, 21:18 comments1752
Поділіться публікацією:

Після початку війни в Україні китайські компанії завоювали російський ринок вантажних та легкових автомобілів. Про це, проаналізувавши дані АТ "Електронний паспорт" про реєстрацію нових автомобілів, повідомив Мінпромторг, передає портал "Коментарі".

Росія через війну пересіла на китайські вантажівки: деталі

РФ збільшила експорт автомобілів з Китаю. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що головний російський виробник КамАЗ стрімко втрачає позиції. Після початку війни західні компанії припинили поставки в Росію, але відхід іноземних конкурентів (Man, Volvo, Mercedes, Renault, Scania, Iveco, Daf) не допоміг КамАЗу.

Зазначається, що за підсумками року на автомобільному ринку РФ КамАЗ поступився лідерством китайській Sitrak у модельному заліку на цивільному ринку вантажних автомобілів. Тягач Sitrak C7H став найбільш продаваною вантажівкою в Росії (19 684 автомобілі за рік).

Як відзначає видання, до 2023 року першу сходинку за продажами в РФ завжди посідали моделі КамАЗу. За підсумками року частка КамАЗу на ринку вантажних автомобілів скоротилася до 20%, тоді як у 2022 році вона ставила 36%.

Китайська компанія Sitrak вийшла на російський ринок лише в другій половині 2022 року. Тоді вона продала в РФ 3462 автомобілі, охопивши 4,1% ринку.

У 2023 році в Росії також продавались інші марки китайських автомобілів: Shacman продала 19 983 машини (частка на ринку — 14%), FAW продав 12 565 машин (9%).

За словами учасників ринку, комерційні замовники обирають китайські автомобілі, бо вони відчутно дешевші за КамАЗ. Крім того, китайські вантажівки більш легкі в управлінні копії звичних європейських автомобілів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський адепт Путіна, актор телесеріалу "Інтерни" Іван Охлобистін запропонував зарахувати до "лику святих" колишніх ватажків "ДНР" Олександра Захарченка, Арсена Павлова та Михайла Толстих. Всіх трьох бойовиків було ліквідовано ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини