Головна Новини Світ Росія Росія цинічно відреагувала на обстріл Ізраїлю, згадавши Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія цинічно відреагувала на обстріл Ізраїлю, згадавши Україну

У Москві хочуть почути від Ізраїлю засудження "київського режиму" через "обстріли російських регіонів"

15 квітня 2024, 08:45 comments1447
Поділіться публікацією:

Посол Ізраїлю в Росії Сімон Гальперін заявила, що Тель-Авів очікує від Москви засудження масованої атаки Ірану по країні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомила представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова у своєму Telegram-каналі. У відповідь вона звинуватила представників Ізраїлю у підтримці України у цій війні.

Росія цинічно відреагувала на обстріл Ізраїлю, згадавши Україну

Марія Захарова. Фото: із відкритих джерел

"Симона, нагадайте мені, коли Ізраїль засудив хоча б один удар київського режиму по російських регіонах? Не пам'ятаєте? І я. Зате я пам'ятаю регулярні заяви на підтримку дій Зеленського з боку ізраїльських офіційних осіб", — написала представниця відомства Сергія Лаврова.

У свою чергу перший заступник представника РФ при Організації Об'єднаних Націй Дмитро Полянський заявив, що це Захід мав запобігти ескалації, засудивши атаку по іранському консульству.

"Як і у випадку з початком нашої "СВО" в Україні, історія для них починається тільки з іранського удару у відповідь. І ізраїльтяни передбачувано нагнітають у своїй фірмовій манері: Ізраїль — жертва, винні всі інші. Зрозуміло, що саме за таким сценарієм вибудовуватиметься тактика західників та їхніх підшефних на майбутньому засіданні РБ ООН. І тепер ця франкосаксонсько-натан'яська банда почне розгойдувати регіон, звинувачуючи у всіх гріхах Іран. Десь ми все це вже бачили, чи не так?", – написав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) частково вивела війська із Сектору Газа, ситуація на Близькому Сході різко розжарилася. Після того, як у сирійському Дамаску ізраїльтяни завдали удару по іранському консульству, Іран влаштував свою атаку за допомогою як безпілотників, так і ракет. Президент США Джо Байден заявив про підтримку Ізраїлю. Чому ситуація в тому регіоні знову погарячішала? Які варіанти розвитку подій? Як це може вплинути на російсько-українську війну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини