Головна Новини Світ Росія Росія готова до випробувань ракети, яку називають "летючим Чорнобилем"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова до випробувань ракети, яку називають "летючим Чорнобилем"

Росія готується до випробовувань ядерної ракети "Буревісник".

21 вересня 2022, 14:30 comments1951
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з фотографіями, опублікованими незалежним військовим аналітиком Тоні Ропером, росіяни готуються випробувати свою експериментальну ядерну зброю. Йдеться про ракету "Буревісник", перший випробувальний політ якої Росія здійснила в листопаді 2017 року на архіпелазі Нова Земля.

Росія готова до випробувань ракети, яку називають "летючим Чорнобилем"

Росія готується до випробовувань ядерної ракети "Буревісник". Фото з відкритих джерел

Нова Земля є однією з найзагадковіших територій у світі, тому що ця територія була полігоном для випробувань російської ядерної зброї протягом кількох десятиліть. Наразі відомо, що восени 2017 року було здійснено принаймні один випробувальний політ ракети "Буревісник". Як повідомляє норвезький сайт The Barents Observer, ракету можна назвати "летючим Чорнобилем", тому що вона працює від невеликого ядерного реактора, охолоджується зовнішнім повітрям і залишає радіоактивні вихлопні гази протягом усього польоту. Саме з цієї причини її випробовують в одному з найвіддаленіших місць у світі, за сотні кілометрів від населених місць..

Як повідомляє The Barents Observer, згідно з дослідженням супутникових знімків, отриманих військовим аналітиком Тоні Ропером, Росія, очевидно, має намір розширити масштаби випробувань ракети "Буревісник". Експерт, який роками вивчав супутникові знімки з Нової Землі і особливо зосередився на ситуації на заводі Паньково в останні місяці, опублікував у Twitter фото, зроблене в минулі вихідні. Зображення показує прогрес у розвитку інфраструктури, необхідної для тестування.

Це точно "Буревісник", — каже Тоні Ропер.

На його думку, на знімках видно підготовку до нових ракетних випробувань. За словами аналітика, на фотографіях видно ракетну коробку, розташовану поруч з пусковою установкою, частково прикриту висувним укриттям.

Путін представив світові нову ядерну зброю в березні 2018 року, оголосивши, що ракета буде доведена до остаточного завершення протягом шести років. Передбачається, що вона матиме необмежений радіус дії і зможе залишатися в польоті до кількох днів.  "Буревісник" є одним із шести нових видів стратегічної зброї Росії та є частиною ширшої програми збільшення ядерного ударного потенціалу Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія випробовує нову військову техніку в Україні.

Також "Коментарі" писали, що РФ лякає Великобританію ядерним ударом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини