Головна Новини Світ Росія Росія готується до нової хвилі мобілізації: коли вона розпочнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується до нової хвилі мобілізації: коли вона розпочнеться

Генштаб РФ та військові комісаріати вже завершують підготовку до оголошення мобілізації, розповів Геннадій Гудков

27 серпня 2024, 20:45 comments1910
Поділіться публікацією:

 Генеральний штаб Російської Федерації та військові комісаріати отримали інструкції щодо підготовки до мобілізації, яка ймовірно може бути оголошена 6 вересня. Про це повідомив Геннадій Гудков, колишній депутат Держдуми та опозиційний політик, в інтерв'ю для видання "Главред".

Росія готується до нової хвилі мобілізації: коли вона розпочнеться

Мобілізація в Росії (фото з відкритих джерел)

"Я не стверджую, що мобілізація обов'язково розпочнеться з цієї дати, проте така вказівка вже була передана Генштабом до військкоматів. Їм доручено перевірити призовний контингент, підготувати пункти прийому, скласти списки і виконати інші мобілізаційні заходи. МВС, місцеві адміністрації та інші органи отримали завдання підтримати реалізацію цих планів," — зазначив Гудков.

За його словами, військові комісаріати повинні завершити підготовчі заходи на початку вересня, щоб відзвітувати перед Генштабом про свою готовність до мобілізації. Їм доручено оцінити кількість осіб, яких можна призвати, провести їх навчання та подальше відправлення на фронт.

"Генштаб і військкомати розмірковують, чи є достатньо ресурсів для мобілізації, і де їх можна знайти. Якщо ресурси будуть вичерпані, можуть звернутися до студентів. Такі варіанти вже обговорюються," — повідомив Гудков.

Політик припускає, що під мобілізацію можуть потрапити студенти старших курсів, які вже пройшли навчання на військових кафедрах, або ті, хто отримав військову освіту у вищих навчальних закладах. Їх можуть мобілізувати як негайно, так і після додаткової підготовки.

"Якщо ресурсів все одно бракуватиме, Генштаб може розглянути варіант скасування відстрочки для студентів певних вищих навчальних закладів. Студенти першого курсу не постраждають, проте на другокурсників і третьокурсників це може вплинути, і вони можуть бути залучені до війни," — додав він.

Гудков також зауважив, що дискусії про мобілізацію студентів активно тривають на рівні військових комісаріатів і Генерального штабу. Офіційне оголошення мобілізації може бути відкладене на жовтень або листопад. Однак, через наступ українських військ у Курській області, цей процес може прискоритися.

"Очевидно, що добре підготовлені і озброєні військові сили проходять територію Росії без серйозного опору. Ця ситуація може підштовхнути Кремль до оголошення мобілізації раніше запланованого терміну. Я впевнений, що зараз Росія вже на 90% готова до проведення нової хвилі мобілізації," — підкреслив Гудков.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у РФ влаштували істерику та сказали, хто їм заважає "донести правду" про бої на Курщині Заходу

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини