Головна Новини Світ Росія Росія готується поставити НАТО новий ультиматум: що вимагатиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується поставити НАТО новий ультиматум: що вимагатиме

Терористична РФ готується поставити НАТО новий ультиматум, вважає політолог Володимир Горбач. За його словами, слід чекати на заяви про недостатність для РФ "життєвого простору", зокрема, в Балтійських водах

22 травня 2024, 20:29
Поділіться публікацією:

Прагнення Росії переглянути кордони морських вод Балтійського моря може бути лише одним із напрямків можливих гібридних провокаційних дій РФ, вважає політолог Олеся Яхно.

Росія готується поставити НАТО новий ультиматум: що вимагатиме

НАТО і Росія

Експерт нагадала, що раніше західні ЗМІ писали й про інші дії, зокрема, видання The Guardian розповідало про прагнення Росії вразити ділянки підводної інфраструктури, включаючи вітряні електростанції, трубопроводи та електрокабелі, попередив командувач НАТО.

Адмірал Дідьє Малетер, заступник командувача Об’єднаним військово-морським командуванням НАТО, заявляв, що "мережа підводних кабелів і труб, від яких залежить енергія та зв’язок Європи, не була створена для того, щоб протистояти "гібридній війні", яку ведуть Москва та інші супротивники НАТО. Він підкреслив, що росіяни розробили багато планів дій "гібридної війни" під водою, щоб порушити європейську економіку, через кабелі, інтернет-кабелі, трубопроводи.

Втім, як відзначив в коментарі NV колишній посол України в Польщі Андрій Дещиця, проект постанови уряду РФ про розширення кордону в Балтійському морі є підтвердженням того, що терористична Росія таки почала гібридну війну проти Заходу.

Дипломат переконаний, що Захід повинен різко та твердо відреагувати на дії Росії і показати, що вона не має права робити те, що їй захочеться. Якщо ж належної реакції не буде, відзначає експерт, то Кремль піде далі, і не виключено, що з допомогою ракет.

Дещиця вважає, що правильною реакцією на дії Росії мало б стати рішення передати Україні зброю по-максимуму та надати гарантії безпеки нашій країні.

Втім, як підкреслив Володимир Горбач у Фейсбуці, сьогодні відповідний законопроект від російського Міністерства оборони про анексію вод Балтійського моря зник із сайту уряду.

За його словами, мова йде про підготовчу фазу нової стратегічної операції РФ на Балтиці.

"Розмивання кордонів і формування невизначеності. Далі будуть заяви про недостатність для РФ "життєвого простору". І буде новий ультиматум для НАТО",
— відзначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ почала гібридну війну проти НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

22 травня 2024, 20:23

усі чекають жареного півня, який клюється в зад)))) вже й китай не скриваючись підтримує тероризм... варто націоналізовувати китайське в Україні і нічого а ні продавати їз , а ні купувати в них.

Ігор

22 травня 2024, 20:06

Ті 3 закомплексовані мікро-недокраїни треба повернути в імперське стойло, раз не здатні уникати конфліктів. Відокремилися то й живи собі. Чого лізти у сімейну сварку? Українцям як пороблено, всі Чужі недонації так і прагнуть використати цю націю, як інструмент помсти імперії. А самі прагнуть лишатися осторонь. У складі імперії вони б не дозволили собі таку поведінку. Тому слов'янам треба провчити цих нахаб-провокаторів і тримати їх на ланцюгу.


Новини