Головна Новини Світ Росія Росія хоче уникнути нових фінансових санкцій за допомогою двох країн, – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче уникнути нових фінансових санкцій за допомогою двох країн, – ЗМІ

Росія сподівається, що союзники допоможуть їй не лише уникнути включення до чорного списку FATF, а й навіть відновити членство в організації

8 вересня 2023, 16:20 comments3603
Поділіться публікацією:

Москва робить все можливе, щоб зміцнити дипломатичні взаємини з державами, які навіть з огляду на нинішні обставини, в яких опинився путінський режим, готові співпрацювати з Росією. Йдеться про такі потужні країни, як Китай та Саудівська Аравія. Ці ж країни Росія використовує не лише для того, щоб підтримувати свою економіку на плаву під час війни з Україною, а й для того, щоб відбити спроби Києва та його союзників ще більше ізолювати Москву від світової фінансової системи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Росія хоче уникнути нових фінансових санкцій за допомогою двох країн, – ЗМІ

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Як зазначає видання, Москва розробляє тактику та цілі для десятків запланованих зустрічей напередодні жовтневих зборів Групи боротьби з відмиванням брудних грошей (ФАТФ), на яких, як очікується Україна та її союзники, добиватимуться внесення РФ до чорного списку.

Росія була відсторонена від членства у FATF після вторгнення в Україну в лютому 2022 року, але досі уникала включення до "чорного списку" цієї організації. За правилами FATF навіть кількох членів групи може бути достатньо, щоб зупинити прийняття рішень.

За інформацією Bloomberg, окрім прагнення заблокувати майбутні спроби включення до списку, Росія зараз сподівається, що партнери допоможуть їй відновити членство в FATF.

"Російський уряд вважає Китай та Саудівську Аравію головними пріоритетними країнами, які, на його думку, можуть не лише допомогти заблокувати нові спроби запровадження санкцій, а й можуть лобіювати інших від імені Москви", — пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — а як же санкції: стали відомі країни, які передали РФ найбільше компонентів для зброї.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Євросоюз цього року має намір імпортувати рекордні обсяги зрідженого природного газу з Росії. І це при тому, що блок на словах прагне відмовитися від російського викопного палива до 2027 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини