Головна Новини Світ Росія Росія та її союзники проводять спільні військові навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та її союзники проводять спільні військові навчання

Росія та її союзники починають військові навчання в Оманській затоці.

15 березня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військово-морські сили Російської Федерації, Китаю та Ірану цього тижня проводять спільні навчання в Оманській затоці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Росія та її союзники проводять спільні військові навчання

Військові навчання. Фото з відкритих джерел

Іран та Китай є одними з найбільших союзників Росії, після її повномасштабного вторгнення в Україну. Іран, який також під значними міжнародними санкціями ділиться з РФ досвідом уникати заборон, а також продає військову техніку, яка застосовується на війні в Україні, зокрема це дрони-камікадзе. Також надходила інформація про іншу військову техніку, яку Росія купила за готівку в Ірану, щоб уникнути санкцій. Зброя була відправлена на кораблях до РФ.

Китай стверджує, що не постачає зброї до Російської Федерації і відкрито не підтримує дії Путіна. Проте після повномасштабного вторгнення Пекін збільшив імпорт російської нафти та інших ресурсів, чим наповнює бюджет РФ.

Тепер ці країни проведуть спільні військові навчання Security Bond-2023 в Оманській затоці.

"Ці навчання допоможуть поглибити практичну співпрацю між військово-морськими силами країн-учасниць... і влити позитивну енергію в регіональний мир і стабільність", — заявили в Міністерстві оборони КНР.

Подібні навчання між РФ, Китаєм та Іраном відбулись у 2019 році. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни Європейського Союзу закликають переглянути ціну на російську нафту. Польща, Литва та Естонія пропонує знизити верхню стелю цін на 15%. 

Також "Коментарі" писали, що у Молдові розкрили плани Кремля по підкоренню держави. Москва до 2030 року мала отримати лояльний уряд у країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини