Головна Новини Світ Росія Росія не може самостійно ремонтувати літаки: яка країна обслуговує авіацію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не може самостійно ремонтувати літаки: яка країна обслуговує авіацію РФ

Росія відправляє пасажирські літаки на ремонт до Ірану через нестачу власних ресурсів та санкції.

сьогодні, 16:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російська авіакомпанія iFly отримала відремонтований літак Airbus A330, який пройшов технічне обслуговування в Ірані. Причиною цього стала нездатність Росії самостійно ремонтувати літаки через санкції Заходу.

Росія не може самостійно ремонтувати літаки: яка країна обслуговує авіацію РФ

Російський пасажирський літак. Фото з відкритих джерел

У кінці вересня із Тегерана до московського аеропорту "Внуково" прибув літак, який буде застосований для внутрішніх рейсів у Росії. Росія відправила його в Іран через санкції Заходу, які обмежили доступ РФ до ремонту, а також продажу деталей для ремонту пасажирських літаків. 

Це стало черговим прикладом залежності Росії від іноземних сервісних центрів для підтримки своєї авіації. Попри те, що Росія має власні можливості в обслуговуванні літаків Airbus, деякі спеціалізовані операції, наприклад ремонт шасі, вимагають технологічних знань, якими не володіють російські фахівці. Як наслідок, Росія змушена звертатись за допомогою до Ірану, куди з минулого року почала відправляти пасажирські літаки.

Сам Іран скористався послабленням санкцій Заходу під час підписання ядерної угоди у 2015 році та побудував в країні центри ремонту літаків Airbus. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія вимагає компенсації від Канади на 100 мільйонів доларів. Російська авіакомпанія "Волга-Дніпро" оголосила про початок арбітражного розгляду справи у зв’язку з арештом літака Ан-124-100, який з 27 лютого 2022 року стоїть в міжнародному аеропорту в Торонто. Крім того, Росія також не може повернути літак з Німеччини, який потрапив у схожу ситуацію та заблокований у місцевому аеропорту через санкції.

Також "Коментарі" писали про таємничі рейси до Мінська. У столиці Білорусі приземлились чотири пасажирські літаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини