Головна Новини Світ Росія Росіяни не можуть повернути літак з Німеччини: він там майже два роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни не можуть повернути літак з Німеччини: він там майже два роки

Російська компанія "Аерофлот" здійснила виліт до Німеччини, де через санкції проти Росії літак залишився стояти в аеропорту.

23 листопада 2023, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Літак російської компанії "Аерофлот" застряг в аеропорту Мюнхена майже на два роки. Зворотний рейс до Росії неможливий через санкції, а плата за вимушену стоянку досягла до 270 тис. євро. Тепер у літака виникла нова проблема.

Росіяни не можуть повернути літак з Німеччини: він там майже два роки

Літак російської компанії "Аерофлот". Фото з відкритих джерел

27 лютого 2022 року літак A320 вилетів із Санкт-Петербурга у свою останню подорож. Після приземлення в Мюнхені світ був уже не той. Перші санкції після нападу Росії на Україну передбачали закриття європейського повітряного простору для російських авіакомпаній. Літак "Аерофлоту" назавжди застряг у Німеччині. 

Ситуація з російським літаком має можливість нарешті змінитись. Ірландсько-китайська лізингова компанія CMB Financial Leasing зв'язалася з аеропортом і хоче забрати літак. 

Компанія CMB заявила, що є власником літака і подає позов для повернення його під свій контроль. Першим кроком компанії стало заклеїти написи "Аерофлот" та російські прапори на корпусі літака. Це ознака того, що літак більше не здається в оренду росіянам і знову належить ірландсько-китайським власникам та може бути використаний для польотів у Європі.

Однак Німеччина не дає дозволу на підняття літака в повітря. Виявилось, що компанія не лише має сплатити штраф за стоянку літака в аеропорті на суму 270 тис. євро, а й повинна привести його у придатний для польотів стан.

"Через тривалий простій літак більше не має необхідних сертифікатів для польотів у європейському повітряному просторі", — пояснили у німецькому аеропорті та додали, що літак потребує серйозного технічного обслуговування.

Очікується, що епопея з літаком може завершитись вже у грудні 2023 року. Однак на користь Ірландсько-китайської компанії CMB, а не "Аерофлоту" Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай кинув Росію у спробі створити сучасний пасажирський літак, який мав стати конкурентом для західних літаків. Причиною цього стали санкції проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що дружня до Росії країна не пустила росіян на свою територію. З рейсу зняли 20 російських туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.welt.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини