Головна Новини Світ Росія Росія не платить пенсії понад чотирьом тисячам громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не платить пенсії понад чотирьом тисячам громадян

РФ не перерахувала грошей на пенсії певній категорії громадянам Естонії.

15 вересня 2022, 23:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія не перерахувала естонській установі соціального захисту гроші для виплати пенсій громадянам Естонії, які мають право на російську пенсію, повідомляє суспільний мовник ERR.

Росія не платить пенсії понад чотирьом тисячам громадян

Росія не платить пенсії понад чотирьом тисячам громадян. Фото з відкритих джерел

Як пояснила керівник відділу виплат Каті Кумник, між Естонією та Росією існує домовленість, що певні категорії громадян Естонії можуть отримувати російську пенсію після надання усіх потрібних документів до установ РФ. Таких громадян в Естонії нараховується 4061 особа. Саме їм Російська Федерація не заплатила гроші.

За інформацією відділу виплат Росія намагалась кілька разів здійснити відповідний платіж, але кошти так і не були отримані. Таким чином пенсіонери, які на них розраховували також залишились без грошей.

Естонська влада заявила, що вона не збирається платити пенсії цим громадянам замість Росії, адже Естонія заплатила грошові виплати пенсіонерам, які знаходяться на території РФ. Таким чином Естонія виконала свій договір і перерахувала гроші.

Каті Кумник додала, що 83% пенсіонерів отримує обидві пенсії, сума яких разом становить 519 євро, тоді як решта 17%, або 677 громадян розраховує на російські гроші – 79 євро. Також керівник відділу додала, що людина, яка отримує грошову винагороду в розмірі меншій ніж національна пенсія (275,34 євро) має можливість звернутись у соціальні установи для отримання додаткових компенсаційних коштів.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про те, що ЄС планує скоротити виділення грошей для Угорщини через корупцію в країні.

Також "Коментарі" писали про любителів "русского мира", яких вигнали з автобуса в Грузії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини