Головна Новини Світ Росія Росія оголосила у розшук прем’єрку, яка може стати наступним генсеком НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія оголосила у розшук прем’єрку, яка може стати наступним генсеком НАТО

У базі розшуку російського міністерства внутрішніх справ опинилися прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс, повідомляє Медіазона. Раніше Каллас називали претенденткою на пост генсека НАТО

13 лютого 2024, 12:22
Поділіться публікацією:

У базі розшуку російського МВС не вказано, за якою саме статтею розшукують Кайріса та Каллас. Проте відомо, що раніше глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін вимагав у підлеглих перевірити дії влади Естонії у зв'язку зі знесенням пам'ятника у вигляді танка Т-34 в естонському місті Нарва поблизу кордону з Росією.

Росія оголосила у розшук прем’єрку, яка може стати наступним генсеком НАТО

Кая Каллас

Також окрім топ-посадовців ЄС в базі розшуку РФ також з’явилася сотня чиновників і політиків зі Східної Європи. Проти них порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах. Серед цих посадовців – дві третини колишні працівники Сейму Латвії, міської ради литовської Риги, Клайпеди та Вільнюса в Литві. Також у розшук в РФ оголосили мер польського міста Валбжих та заступник міністра держактивів Польщі. Окрім того, там опинилися депутати Луцька та Рівного.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ у серпні 2022 року влада Естонії демонтувала у прикордонному місті Нарва радянський пам'ятник – танк Т-34, встановлений до 25-річчя від дня перемоги у Великій Вітчизняній війні. Проти перенесення Т-34 виступали деякі жителі та мер Нарви.

Портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила, що готова бути новим генеральним секретарем НАТО після того, як Єнс Столтенберг залишить свою посаду восени 2024 року.

Також "Коментарі" розповідали, що західні країни підтримують прем'єрку Данії на посаді НАТО, тоді як представники Східної Європи вимагають кандидата з країн колишнього СРСР. Польща та інші країни, які знаходяться поблизу Росії вказують, що обрання нового голови НАТО з країни, яка колись була частиною СРСР, надішле сильний сигнал Москві. За інформацією WSJ у цьому контексті розглядають прем'єрку Естонії Каю Каллас. Проте Західні союзники вважають, що обрання лідера НАТО з країн Східної Європи може бути занадто провокаційним.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://zona.media/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михайло

13 лютого 2024, 13:36

Проте Західні союзники вважають, що обрання лідера НАТО з країн Східної Європи може бути занадто провокаційним. Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/russia/rosiya-ogolosila-u-rozshuk-prem-erku-yaka-mozhe-stati-nastupnim-gensekom-nato-725670.html © Comments.ua Для яких країн членів НАТО це обрання буде провакаційним? Для Німеччини, чи Туреччини,???


Новини