Головна Новини Світ НАТО Новий генсек НАТО може бути жінка: є підтвердження прем'єрки
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий генсек НАТО може бути жінка: є підтвердження прем'єрки

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підтвердила готовність стати новим генсеком НАТО.

15 листопада 2023, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила, що готова бути новим генеральним секретарем НАТО після того, як Єнс Столтенберг залишить свою посаду восени 2024 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Politico.

Новий генсек НАТО може бути жінка: є підтвердження прем'єрки

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Фото з відкритих джерел

Видання Politico організувало оборонний форум на який була запрошена прем’єрка Естонії Кая Каллас. Під час дискусій Каллас запитали, чи хоче вона бути наступним генсеком НАТО. Кая Каллас спочатку пожартувала та вказала, хто зараз є фаворитом на посаду нового генсека НАТО. 

"Я чула жарт, що "наступний генсек має бути з "нової" країни-члена НАТО, це точно має бути людина з країни, яка витрачає 2% ВВП на оборону і було б добре, якщо це буде жінка", — сказала Каллас та додала, що "логічно, що це Марк Рютте".

Однак на уточнююче питання щодо розгляду її кандидатури на посаду нового генерального секретаря НАТО Кая Каллас ствердно відповіла.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у жовтні сказав, що роль генсека НАТО була б для нього цікавою. Таким чином нідерландський політик підтвердив, що розглядає можливість стати новим керівником Альянсу. Однак Рютте наголосив на високій ймовірності, що новим генсеком НАТО стане жінка з Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на нового генсека НАТО розглядають жінку та вказують на дві ймовірні кандидатки.

Також "Коментарі" писали про колишнього генсека НАТО, який запропонував план вступу України до альянсу під час війни по частинах. Таким чином спочатку Україна приєднається до НАТО без окупованих територій, а після їх звільнення буде додано і решту українських земель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини