Головна Новини Світ Росія Росія оштрафувала компанію Google: яка причина санкцій проти компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія оштрафувала компанію Google: яка причина санкцій проти компанії

Росія штрафує Google за вміст, який вважає незаконним

7 грудня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Росія оштрафувала компанію Alphabet Google на 9 мільйонів рублів (121 тис. доларів). Таку заяву зробив у вівторок, 7 грудня, московський суд у рамках останньої серії санкцій проти технологічного гіганта за те, що компанія не видаляла вміст, який Росія вважає незаконним. Про це повідомляє Reuters.

Росія оштрафувала компанію Google: яка причина санкцій проти компанії

Додаток Google - Reuters

Цього року Москва посилила тиск на іноземні технологічні компанії в рамках кампанії, яку критики характеризують як спробу влади посилити контроль над Інтернетом, що, за їхніми словами, загрожує придушити свободу компаній.

Google і Meta Platforms цього місяця потерпають від судових позовів за неодноразові порушення російського законодавства про контент і можуть бути оштрафовані на відсоток від їх річного доходу в Росії. 

Таганський районний суд Москви у вівторок, 7 грудня, заявив, що Google оштрафували на 9 мільйонів рублів у трьох окремих адміністративних справах за невидалення вмісту.

Суд посилався на законодавство, згідно з яким це може включати пости, що містять екстремістську діяльність, дитячу порнографію або пропаганду вживання наркотиків.

Google не відразу відповів на запит про коментар.

Google сплатив цього року більше 32 мільйонів рублів штрафів і значно зменшив кількість заборонених Москвою постів, повідомили в компанії.

Росія з березня сповільнила швидкість роботи Twitter як покарання за невилучення забороненого вмісту. Twitter заперечує, що дозволяє використовувати свою платформу для пропаганди незаконної поведінки. 

Москва також зажадала, щоб 13 іноземних і переважно американських технологічних компаній були створені в Росії до 1 січня або зіткнуться з можливими обмеженнями або прямими заборонами.

Як повідомляли раніше "Коментарі", російський державний регулятор зв'язку Роскомнагляд порушив справи проти американських технологічних компаній Google і Meta, із яких хоче стягнути штрафи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини