Головна Новини Світ Росія Росія планує будувати підводні човни: Стало відомо які і скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планує будувати підводні човни: Стало відомо які і скільки

Субмарини збираються назвати іменами окупованих українських міст

26 квітня 2023, 18:35
Поділіться публікацією:

Росія планує побудувати шість підводних човнів типу “Варшавянка” для Північного флоту. Про це повідомляють російські пропагандистські медіа, пишуть "Коментарі".

Росія планує будувати підводні човни: Стало відомо які і скільки

РФ взялася будувати підводні човни для Північного флоту

Для Північного флоту закладуть серію з шести дизель-електричних підводних човнів проекту 636.3 “Варшавянка”. Субмарини будуть закладені на корабельні російського підприємства “Адмиралтейские верфи”, котре вже має досвід побудови цього типу човнів. Планується, що кожний човен серії має отримати імена українських окупованих міст. Вже відомо, що перший корпус назвуть на честь знищеного росіянами Маріуполя.

За інформацією джерел видання, рішення про будівництво вже ухвалили, але контракт ще не підписаний. А реалізація контракту розпочнеться не раніше 2024 року.

А поки “Адмиралтейские верфи” добудовують серію “Варшав’янок” із шести одиниць для Тихоокеанського флоту. Будівництво п’ятого й шостого серійних підводних човнів “Можайск” і “Якутск” вже на завершальному етапі.

Підводні човни проєкту 636 “Варшавянка” – це серія російських багатоцільових дизель-електричних підводних човнів, спроєктованих на основі радянських підводних човнів проєкту 877 “Палтус”.

Модернізований проєкт 636.3 перевершує оригінальну конструкцію за потужністю енергетичної установки, швидкістю повного підводного ходу, дальністю плавання в режимі роботи дизелів під водою (РДП). Також ці судна мають набагато менший рівень підводного шуму, що впливає на живучість у бойових умовах. “Варшавянка” – основний клас неатомних підводних човнів ВМФ Росії. Вони стоять на озброєнні як російського, так і низки зарубіжних флотів.

Із 2014 року для Чорноморського флоту РФ побудовано шість таких підводних човнів. У 2019 році було закладено серію із шести човнів проєкту 636.3 для Тихоокеанського флоту, яку планують завершити до 2024 року.

Довідково. До арсеналу озброєння “Варшавянки” входить шість торпедних апаратів калібру 533-мм з боєкомплектом у 18 торпед або 24 міни. Також ці човни – носії модернізованих для підводного старту крилатих ракет “Калибр-ПЛ”, які запускають через торпедний апарат.

До екіпажу підводного човна входить 52 особи, 12 серед яких – офіцери. Автономність перебування субмарин обмежується 45 днями.

“Варшавянка” отримала міцний подвійний корпус для занурення на високу глибину. Довжина корпусу складає 74 метри, а ширина – 10 метрів. Підводний човен здатен заглиблюватись під водою на 240 метрів, а його гранична можлива глибина занурювання складає 300 метрів.

Як писали "Коментарі", президент РФ Володимир Путін хотів отримати свій особисті спецвійська у вигляді приватної військової компанії “Вагнер”, але запустив неконтрольований процес створення приватних армій у Росії.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що армія РФ отримала уже другу в цьому році партію БМП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини