Головна Новини Світ Росія Росія почала відправляти літаки на ремонт до свого союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала відправляти літаки на ремонт до свого союзника

Через санкції США та Євросоюзу Росія відправляє літаки для ремонту до Ірану.

13 квітня 2023, 19:40 comments1169
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через санкції Заходу російська авіакомпанія "Аерофлот" почала здійснювати ремонт своїх літаків в Ірані. Перший літак Airbus вже прибув до Тегерана на початку квітня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія почала відправляти літаки на ремонт до свого союзника

Літак авіакомпанії "Аерофлот". Фото з відкритих джерел

Ремонтні роботи російських літаків будуть виконувати фахівці іранського перевізника Mahan Air. Представники компанії "Аерофлот" стверджують, що іранці мають "необхідну матеріальну базу, сертифікати і великий досвід".

На початку квітня російська авіакомпанія "Аерофлот" мала у своєму розпорядженні 178 літаків Airbus та Boeing. У грудні минулого року Москва дала дозвіл "канібалізації" літаків, тобто видалення одних деталей машин для ремонту інших. Також у РФ дозволили використовувати неоригінальні компоненти для літаків, які залишились в Росії.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення в Україну США та країни ЄС ввели обмеження для російських авіакомпаній. Таким чином літакам, які перебували у власності "Аерофлоту" заборонили здійснювати польоти до країн Євросоюзу та їх союзників. Також заборонили експорт товарів і технологій до РФ, які використовуються в аерокосмічній галузі.

Слід зазначити, що літаки, які перебувають у російському парку "Аерофлоту" є у власності лізингових компаній. Після вторгнення вони вимагали повернути літаки з Росії, проте Кремль не підтримує таке рішення. Одна з компаній AerCap подала позов на суму 3,5 млрд доларів через літаки, які лишились у Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина відповіла на запит Польщі щодо відправки винищувачів в Україну.

Також "Коментарі" писали про дві країни НАТО, які підтвердили наявність своїх військових в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини