Головна Новини Світ Росія Росія починає спільні військові навчання з Китаєм: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія починає спільні військові навчання з Китаєм: що відомо

Китайська флотилія у складі п'яти бойових кораблів та чотирьох корабельних вертольотів вийшла зі східного порту Циндао

16 липня 2023, 18:50
Поділіться публікацією:

16 липня Китайська морська флотилія вирушила з порту Циндао, щоб приєднатися до військово-морських і повітряних сил РФ в Японському морі для участі у військових навчаннях. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство оборони Китаю.

Росія починає спільні військові навчання з Китаєм: що відомо

Росія починає спільні військові навчання з Китаєм (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що навчання під кодовою назвою "Північ/Взаємодія-2023" є розширенням військової співпраці між Китаєм та Росією після повномасштабного вторгнення Кремля в Україну. Офіційно навчання нібито направлені на"забезпечення безпеки стратегічних водних шляхів". Відтак, флотилія Китаю у складі 5 бойових кораблів і 4 корабельних вертольотів вийшла зі східного порту Циндао і зустрінеться з кремлівською армією в "заздалегідь обумовленому районі".

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай реагує на критику НАТО і попереджає про "рішучу відповідь". Китай заявив, що відкидає звинувачення країн НАТО, які були оприлюдненні в комюніке перед початком саміту у Литві. Члени НАТО різко висловилися щодо Китаю. У НАТО наголосили, що Пекін використовує різні чинники свого впливу, зокрема військові, політичні та економічні. Крім цього, КНР залишається незрозумілою стосовно нарощування військового потенціалу в регіоні. Представники Китаю повідомляють, що заяви зроблені НАТО неправильні стосовно політики та позиції КНР. А також додають, що Альянс ігнорує основні факти, ніж навмисно дискредитує Пекін. Китай також розкритикував НАТО за розширення свого впливу на Азійсько-тихоокеанський регіон. Пекін попередив, що будь-які рухи НАТО на схід зустрінуть "рішучу відповідь". НАТО та Японія проводять консультації щодо відкриття офісу альянсу в азійській країні.


 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини