Головна Новини Світ Росія Росія подала на Україну до Європейського суду з прав людини: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія подала на Україну до Європейського суду з прав людини: що сталося

Україні висувають звинувачення у порушенні Європейської конвенції про права людини

22 липня 2021, 12:02 comments2017
Поділіться публікацією:

Міжнародне суспільство стоїть на вухах: російська влада звернулася до Європейського суду з прав людини з позовом проти України. На їхню думку, наша країна порушує Європейську конвенцію, яка прописує права людини. Подробиці повідомляє пропагандистське видання "РИА Новости".

Росія подала на Україну до Європейського суду з прав людини: що сталося

Росія подала на Україну до ЄСПЛ. Фото ілюстративне

Судячи з кількості тем, зібраних в одному позові, росіяни дуже довго і грунтовно готували це звернення. Цікаво, що Україні пригадали навіть загибель мирних людей на Майдані під час Революції Гідності, при цьому президент-втікач Віктор Янукович, який виїхав з країни після цих подій, досі знаходиться в Росії.

Також Україні закидають жорстоке поводження з людьми — тут мова і про Одесу (вочевидь, про події 2 травня 2014 року) і, звісно, про Донбас. При цьому в загибелі мирного населення звинувачують винятково українську сторону, адже РФ все ще позиціонує себе, як посередник у цьому військовому протистоянні.

Також уряд Росії вважає, що українці обстрілюють суміжну російську територію, чим знищують майно і шкодять місцевим жителям.

Вельми примітним є також пункт про придушення свободи слова і переслідування тих, хто мислить інакше, ніж влада. З огляду на, скільки ЗМІ в РФ визнано іноагентами, а також найвідоміший кейс з арештом і подальшим засудженням опозиціонера Олексія Навального, цей пункт в позові виглядає досить дивно.

Стандартними пунктами за звинуваченнями в документі є утиск російськомовних, дискримінація носіїв цієї мови, а також росіян, які займаються бізнесом або мистецтвом.

Не обійшлося і без традиційних згадок стосовно Криму. Як відомо, російська влада вважає, що Україна не повинна була перекривати поставки води на півострів після того, як РФ незаконно анексувала цю територію.

Однак, ймовірно, одним із найбільш цинічних звинувачень є пункт, що стосується трагедії "Боїнга" МН17, який був збитий російськими бойовиками над Донбасом. Україну вважають винною в цьому інциденті, адже влада тоді не віддала наказ про заборону польотів в цій зоні.

Як у ЄСПЛ відреагують на цей позов і чи визнають хоч по одному із пунктів Україну винною, побачимо вже найближчим часом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, в яку суму окупанти оцінили нібито завдані "водною блокадою" збитки для Кримського півострова. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як в Росії реагували на недавні вимоги ЄСПЛ щодо звільнення Навального з в'язниці, адже політик має вельми слабке здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/110578
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Изя

23 липня 2021, 04:37

С больной головы на здоровую )))))

Українець

22 липня 2021, 22:23

Слушно, слушно... Підтримую.

сумчатый

22 липня 2021, 17:50

Эта ни димакратычна! Сначала надо в ООН потрясти пробиркой, потом забомбить миллион тираристав, а же потом свершить димакратичный суд... и повесить одного чиловека из за которого всё это произошло. :-)

Українець

22 липня 2021, 17:12

1. Хто подав скаргу до ЄСПЛ - рашистська агресорсько-окупантська путлерастія, яка вже на законодавчому рівні не визнає міжнарожні судові рішення? )))))) 2. Які права рашистської путлерастії, згідно Конвенції, нібито "порушила Україна"? ))))))))))) 3. Хто така така рашистська путлерастія, як належний та уповноважений правосуб'єкт подання такої скарги до ЄСПЛ? 4. Нехай для початку, рашистська агресорсько-окупантська путлерастія, роскаже у ЄСПЛ: про її зелених чоловічків у Криму, про розмахування її прапорами у Криму, на донбасі та на луганщині, про їхні гради по Україні з їньої території, про сбитий їхнім "Буком" голандський "Боінг", про їхніх знищених на нашій території "200" та захоплених у полон загарбників та окупантів, про їхніх "бойових бурятів путіна", "воінів Аллаха Кадирова", головорізів "Вагнерівців", донських казачишек, про їхню новітню зброю у їхніх даунбацсько-лугандонських дуполизів... Нехай спочатку про це роскажуть.

Сергей

22 липня 2021, 11:25

Очень жаль ! Но россия, худший сосед в мире!

луганський

22 липня 2021, 11:17

мокши завжди шукають ворогів й завжди ниють що їх не люблять ..варварська й брехлива країна яка несе скрізь війну й руйнування, горе й смерті...


Новини