Головна Новини Світ Росія Росія поставила ультиматум Болгарії: стосунки між країнами напружені
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поставила ультиматум Болгарії: стосунки між країнами напружені

В Кремлі погрожують Болгарії розривом відносин

1 липня 2022, 17:00 comments1022
Поділіться публікацією:

Раніше росія ставила ультиматум Болгарії, аби уряд скасував рішення щодо висилання російських дипломатів з країни до п'ятниці. В іншому разі погрожує розірвати дипломатичні відносини з балканською країною. 1 липня прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков виступив з промовою та відхилив ультиматум росії, про це пише Euractiv.

Росія поставила ультиматум Болгарії: стосунки між країнами напружені

Кирил Пєтков, фото world-today-news

Минулого тижня парламент Болгарії висловив вотум недовіри коаліційному уряду, а Петков 27 червня оголосив про те, що буде вислано 70 російських дипломатів через шпигунство. На що в Кремлі відреагували ультиматумом 30 червня та погрозами закрити російське посольство в Софії й припинити дипломатичні відносини. Росія дала Болгарії час на скасування рішення про висилання дипломатів до п'ятниці.

У відеозаяві Петков наголосив, що поведінка росії є неприйнятною: "Ми не дозволимо Болгарії зробити неправильний поворот... Ми не дозволимо іноземним дипломатам виставляти ультиматуми Болгарській державі (виконати їхні вимоги) до полудня".

Дипломатична суперечка з росією призвела до розколу уряду, пише видання.

"Соціалісти закликали парламент проголосувати за скасування висилки, щоб зберегти дипломатичні відносини з Москвою. Найбільша опозиційна партія, правоцентристська ГЕРБ, заявила, що підтримує висилку", — йдеться в тексті.

Як писав портал "Коментарі", в Держдумі хочуть полегшити анексію українських територій. Прийняття поправок закріпить на законодавчому рівні норму, яка передбачає, що анексія не залежатиме від "розташування кордонів іноземної держави або її частини". Про що говорять такі рішення розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини