Головна Новини Світ Росія Росія повернеться в 90-ті. Зв’язок буде тільки у великих містах
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія повернеться в 90-ті. Зв’язок буде тільки у великих містах

Через відхід найбільших телекомунікаційних компаній жителі Росії з часом можуть повернутись до телефонного зв'язку 1990-их років, який був тільки у великих містах та найбагатших околицях.

21 грудня 2022, 17:25 comments1809
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У кінці року великі виробники телекомунікаційного обладнання Nokia і Ericsson покинуть остаточно Росію в кінці року. В довгостроковій перспективі це може поступово паралізувати російські мобільні мережі. Нові труднощі відкинуть мобільний зв'язок в Росії на 30 років назад. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Росія повернеться в 90-ті. Зв’язок буде тільки у великих містах

Через санкції в Росії зв'язок повернеться на 30 років назад. Фото з відкритих джерел

На думку експертів, коли Росію залишать Nokia і Ericsson це призведе до поступового зниження якості зв’язку та зменшення швидкості інтернету. Обидві компанії мають майже 50% базових станцій зв’язку в Росії.

"Ми працюємо до кінця року, і саме тоді закінчується термін дії всіх винятків (від санкцій)", — повідомив Reuters фінансовий директор Ericsson Карл Мелландер.

Генеральний директор Nokia Пекка Лундмарк також підтверджує, що фінська компанія вийде з російського ринку до кінця року.

"Наш вихід буде завершеним. Ми не збираємося нічого постачати в Росію", — заявив Лундмарк.

Видання зазначає, що Росія витримала багато санкцій, проте погіршення якості мобільного інтернету та зв’язку доторкнеться повсякденного життя росіян.

"Якщо така ситуація триватиме роками, російські стільникові мережі за рівнем покриття можуть повернутися до стану кінця 1990-х років, коли їх покриття обмежувалося великими містами і найбагатшими околицями", — говорить керівник IT-видання ComNews Леонід Коник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія закуповує технології Заходу через кілька компаній.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке провели серед росіян та визначили чого вони бояться найбільше у 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини