Головна Новини Світ Росія Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки ООН щодо винних у підриві Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки ООН щодо винних у підриві Каховської ГЕС

Постійний представник Росії в ООН Василь Небензя звинуватив Україну на Раді Безпеки ООН.

8 червня 2023, 16:50 comments4265
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія стверджує, що відповідальність за катастрофу, яка відбувається на Херсонщині через руйнування дамби лежить на Україні та її союзниках. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки ООН щодо винних у підриві Каховської ГЕС

Російський дипломат Василь Небензя. Фото з відкритих джерел

Постійний представник Росії Василь Небензя на брифінгу Ради безпеки ООН виступив зі зверненням щодо ситуації з підриву дамби на Каховській ГЕС.

"У ніч з 5 на 6 червня київський режим вчинив немислимий злочин. Вони підірвали дамбу Каховської ГЕС, що призвело до неконтрольованого викиду води вниз за течією Дніпра", — заявив Небензя не надавши жодних доказів про причетність України до вибухів.

Далі російський чиновник заявив, що нібито агресивні дії України спонсорують її союзники з країн Заходу.

"Відповідальність за цю трагедію, що розгортається, повністю лежить на київському режимі та його західних господарях, які накачують Україну зброєю", — говорить постійний представник Росії в ООН.

Попри звинувачення України, експерти зазначають, що Росія має більше вигоди та можливостей підірвати Каховську ГЕС. Окрім того, аналітики підкреслюють, що Україна буде відчувати наслідки знищення дамби ще десятиліття в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Червоний хрест попереджає про серйозну небезпеку через підрив ГЕС. Міжнародна організація зазначила, що маси води від прориву дамби знесли та перемістили міни у інші місця, і тепер вони загрожують місцевому населенню.

Також "Коментарі" писали про те, що Білоруський президент Олександр Лукашенко звинуватив Україну у підриві дамби на Каховській ГЕС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини