Головна Новини Світ Росія Росія пропонує постачати газ до Європи "Північним потоком-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія пропонує постачати газ до Європи "Північним потоком-2"

Росія може постачати газ до Європи через "Північний потік-2"

5 жовтня 2022, 20:43
Поділіться публікацією:

РФ може транспортувати газ до Європи через свій законсервований газопровід "Північний потік-2",  що лишився єдиною неушкодженою ниткою. Таку заяву зробив віцепрем'єр РФ Олександр Новак, пишуть російські "РИА-Новости".

Росія пропонує постачати газ до Європи "Північним потоком-2"

РФ пропонує постачати газ через "Північний потік-2" (фото з відкритих джерел)

"Так, звичайно, можливе", — сказав Новак, відповідаючи на запитання про ймовірність постачання газу "Північним потоком-2".

Відомо, що "Північний потік-2" — це законсервований газогін Росії. Його сертифікацію Німеччина призупинила після того, як очільник Кремля Володимир Путін 22 лютого 2022 року визнав незалежність так званих "ЛНР/ДНР".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що аварія на газопроводі "Північний потік-2" спричинена вибухівкою з сотнями кілограм тротилу. Станом на 1 жовтня витік вдалось ліквідувати. Але причиною аварії на лінії газопроводу називають сотні кілограм тротилу. Саме з такими коментарями відправили доповідь представники Данії та Швеції в ООН. 26 вересня відбулась аварія на трубопроводі "Північний потік-2", через яку в Балтійське море потрапила велика кількість газу, а сам газопровід зупинив постачання газу. Два витіки було зафіксовано в територіальних водах Данії та ще два в економічній зоні Швеції. Після цього західні політики натякали, що в цій аварії є зацікавлені сторони, прямо не називаючи Російську Федерацію. Але РФ довго не відсиджувалась і звинуватила в припиненні роботи газопроводів США. За заявами Росії для американців було вигідно зупинити поставки газу в Європу, адже тепер ЄС буде купувати енергоресурс в США. Данія і Швеція почала працювати над встановленням причин аварії та подала свій звіт до ООН в якому країни припустили, що це було зроблено спеціально.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини