Головна Новини Світ Росія Росія пропонує провести зустріч у "нормандському форматі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія пропонує провести зустріч у "нормандському форматі"

У Росії вбачають сенс у змістовному наповненні заходу

31 жовтня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

За словами голови Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова, РФ передала лідерам України, Німеччини та Франції пропозиції щодо "нормандської зустрічі". Зараз у Російській Федерації очікують на реакцію держав. Про це пише видання РБК-Україна, посилаючись на телепрограму "Москва. Кремль. Путін".

Росія пропонує провести зустріч у "нормандському форматі"

Сергій Лавров - фото з відкритих джерел

Очільник МЗС РФ зазначив, що в Росії вбачають сенс саме у змістовному наповненні заходу. При цьому Лавров додав, що неважливо, на якому рівні відбудеться ця зустріч:

"Наші пропозиції про те, як можна було б змістовно підготувати контакт у нормандському форматі, — не важливо, на якому рівні — ми передали нашим колегам, очікуємо від них реакції. Тому що коли вони кажуть, що "потрібно швидше зустрічатися", вони нам своє бачення очікуваних результатів досі не передавали", — сказав російський урядовець.

Нагадаємо, раніше Сергій Лавров повідомляв, що розширення "нормандської четвірки" за рахунок приєднання до переговорів Сполучених Штатів Америки не відбудеться. Причина ж, за твердженням глави російського МЗС, у позиції Франції та ФРН, а не Російської Федерації. Ці країни, вважає Лавров, ще раніше продемонстрували, що США у цій переговорній групі зайві.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що експерти оцінили можливість та перспективи зустрічі у "нормандському форматі", розповівши, яку роль у їхньому проведенні може зіграти візит до Росії заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд, а також, хто і на які конкретно поступки зважиться піти.

Також на порталі "Коментарі" — Російська Федерація ігноруватиме "нормандський формат": прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини