Головна Новини Світ Росія Росія прощається з YouTube та Google: що відбувається в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія прощається з YouTube та Google: що відбувається в країні

У Росії уповільнюють YouTube і можуть "закрити" всі сервіси Google

6 серпня 2024, 16:05 comments4927
Поділіться публікацією:

Російська влада повідомила всіх найбільших операторів зв'язку в країні про уповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобіт на секунду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Moscow Times".

Росія прощається з YouTube та Google: що відбувається в країні

Блокування YouTube у РФ. Фото з відкритих джерел

Джерела видання зазначають, влада поки вирішила "не вимикати повністю, але сильно уповільнити" YouTube на домашньому інтернеті. Технічно уповільнення здійснюється через спеціалізоване обладнання ТСПУ (технічні засоби протидії загрозам), встановлене на мережах операторів зв'язку, яке контролює орган цензури Росії "Роскомнагляд".

При цьому на мобільному інтернеті зі швидкістю YouTube поки "має бути все добре", але "деградація" відбувається і на смартфонах, "просто не така суттєва", додало джерело.

Подальші плани російської влади співрозмовнику "Медузи" невідомі.

У той же час у Росії можуть закрити доступ до всіх сервісів Google, попередив своїх абонентів підмосковний провайдер ОНС24.

"Ми, як провайдер, як і інші провайдери, вплинути на ситуацію не можемо. Прохання поставитися з розумінням. Припускаємо, що в майбутньому доступ до всіх сервісів Google буде повністю закритий, тому рекомендуємо перехід на альтернативні платформи", — йдеться в повідомленні провайдера.

Видання пише, що пізніше це повідомлення було видалено із сайту.

Раніше "Коментарі" писали, що влада в Росії обмежує доступ до YouTube Alphabet Inc. Таким чином, Кремль намагається заблокувати одну з останніх американських соціальних мереж, які все ще доступні в РФ.

Швидкість завантаження Youtube на комп'ютери цього тижня знизиться приблизно на 40%. До кінця наступного тижня вона знизиться на 70%, повідомив голова технологічного комітету нижньої палати Держдуми Олександр Хінштейн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини