Головна Новини Світ Росія Росія провалила випробування ядерних ракет "Ярс" та "Булава": у ГУР озвучили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія провалила випробування ядерних ракет "Ярс" та "Булава": у ГУР озвучили подробиці

Також росіяни мають проблеми з основною ядерною ракетою "Сармат"

4 листопада 2023, 11:14
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", Росія провалила випробування носіїв ядерної зброї-ракет "Ярс" та "Булава". За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, нещодавні випробування ракет були невдалими. Хоч росіяни і хвалилися нібито успішними пусками.

Росія провалила випробування ядерних ракет "Ярс" та "Булава": у ГУР озвучили подробиці

Росія провалила випробування ядерних ракет "Ярс" та "Булава"

"Запуск ракети "Ярс" з космодрому "Плесецьк" (Архангельська обл.) за метою на полігоні "Кура" (Камчатка) здійснив бойовий розрахунок 33 ракетної армії Ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ. За даними ГУР, ракета "Ярс" збилася з курсу , як і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил держави-агресора Росії 25 жовтня 2023 року", — йдеться у повідомленні.

Так само невдало 25 жовтня 2023 року завершився випробувальний запуск із підводного ракетного крейсера "Борей" балістичної ракети РСМ-56 "Булава", що вкотре засвідчило її ненадійність.

Серйозні проблеми Москва має також із важкої МБР РС-28 "Сармат" шахтного базування — це один із ключових проектів у оголошеному агресором процесі модернізації стратегічних ядерних сил РФ.

"Ракету "Сармат" на Росії створюють з 2009 року. Згідно з первинними планами Москви, її мали прийняти на озброєння ще 5 років тому — у 2018-му, але дату постійно відкладали. Зрештою, "Сармат" прийняли на озброєння тільки в у вересні 2023-го — після першого та єдиного повноцінного випробування, проведеного у квітні цього року", — додали в ГУР.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін підписав закон про відміну ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ). З боку США та ЄС звучать заклики одуматися, але навряд чи на це здатна нинішня РФ. Більше того, там активно намагаються звинуватити Україну в атаках на Курську АЕС. Що може бути використане для ударів українськими АЕС – і Путін уже робив подібні заяви. Про що говорить посилення ядерного брязкання з боку РФ? Як на це реагувати? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/3011

Новини