Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на потенційне відкриття офісу НАТО в Японії
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на потенційне відкриття офісу НАТО в Японії

Японія повідомила про відкриття першого офісу НАТО в Азії. Такий крок викликав критику з боку Китаю.

10 травня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай застерігає від розширення діяльності НАТО на азійський континент та гнівно відповів на потенційне відкриття офісу Північноатлантичного Альянсу в Японії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Китай відреагував на потенційне відкриття офісу НАТО в Японії

Речниця МЗС КНР Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Японії  Йосімаса Хаясі підтвердив інформацію, що його країна в майбутньому збирається відкрити перший офіс НАТО в Азії. Причиною такого рішення став напад Росії на Україну, а також нарощування військового потенціалу авторитарних сусідів – Китаю та Північної Кореї. На можливе поглиблення співпраці НАТО в азійському регіоні відреагувало МЗС Китаю, де заявили, що Азія не повинна стати майданчиком для міжнародних військових боїв.

"Азія є перспективним краєм для співпраці та осередком мирного розвитку. Він не повинен бути платформою для тих, хто прагне до геополітичних боїв", — сказала речниця МЗС КНР Мао Нін.

Представниця Міністерства закордонних справ Китаю попередила, що розширення діяльності НАТО на схід можуть знищити стабільність в регіоні.

"Поштовх НАТО на схід і втручання в справи Азійсько-тихоокеанського регіону однозначно підірвуть регіональний мир і стабільність", — каже Мао Нін.

Хоч Китай заявляє про свою неупередженість щодо війни в Україні, однак КНР повторює наративи Кремля та звинувачує НАТО в провокуванні військових конфліктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відповів на пропозицію Німеччини щодо своєї вирішальної ролі у припиненні війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Китаю на потенційні санкції ЄС, які застосують через співпрацю з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини