Головна Новини Світ Росія Росія розганяє дезінформацію про «біолабораторії» та «тестування на людях» в Африці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розганяє дезінформацію про «біолабораторії» та «тестування на людях» в Африці

Росія через службу новин «Африканська ініціатива» розповсюджує фейки в Африці щодо біолабораторій та шкідливості західного лікування, повідомляє The Wall Street Journal. За інформацією видання, РФ хоче зменшити влив США в країні

8 лютого 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

В Африці Росія проводить кампанію по дезінформації, ціллю якої є підрив впливу Сполучених Штатів. Російські спецслужби розповсюджують фейки через нещодавно створену службу новин "Африканська ініціатива". Деякі "працівники" "Африканської ініціативи" начебто пов'язані з ПВК "Вагнер", яка має вплив на регіон. 

Росія розганяє дезінформацію про «біолабораторії» та «тестування на людях» в Африці

РФ запустила фейки про біолабораторії

За інформацією The Wall Street Journal, "Африканська ініціатива" через соціальні мережі розповсюджує недостовірну інформацію. Зокрема, "розганяються" фейки про те, що США відкрили в Африці "біолабораторії" та "проводять тестування на людях".

Також журналісти проросійського видання ставлять під сумнів медичну роботу, яку виконують легальні медичні організації, і відлякують африканців від довіри до доказової медицини, яка може врятувати життя.

The Wall Street Journal, підкреслює, що дезінформація на медичну тематику — це давня традиція Кремля. Наприклад, під час Холодної війни радянська розвідувальна організація неправдиво стверджувала, що лабораторії армії США у Форт-Детрік, штат Меріленд, розв'язали епідемію СНІДу. Окрім того, кілька років тому, Росія організувала масштабну кампанію з розповсюдження фейків щодо коронавірусу і шкідливості щеплень від нього.

Західні журналісти переконані, що РФ  посилила пропаганду в цьому напрямку, оскільки вона намагається зірвати спроби Вашингтона ізолювати Росію після її вторгнення в Україну. На їх думку, саме Африка наразі є головною жертвою цієї дезінформаційної кампанії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв", що Росія вигадаланову абсурдну теорію про біолабораторії в Україні. В Міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що росіяни нібито змогли зупинити біологічну програму США в Україні, де проводились досліди на військових. Росія стверджувала, що американці не змогли завершити досліди в Україні і тепер нібито їх переносять до інших країн – в Східну Європу та Центральну Азію.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wsj.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини