Головна Новини Світ Росія Росія шантажує бананами Еквадор за допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія шантажує бананами Еквадор за допомогу Україні

Кремль збираються покарати Еквадор за спробу допомогти Україні у війні проти Росії.

6 лютого 2024, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Еквадор оголосив, що погодиться на пропозицію США обміняти "українським і російським металобрухтом" на сучасне американське озброєння на загальну суму 200 млн доларів. Наступним кроком угоди стала б передача старого озброєння Еквадору через США Україні. У Росії різко відреагували на таке рішення Еквадору, а речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила про майбутні "збитки" для південноамериканської країни.

Росія шантажує бананами Еквадор за допомогу Україні

Росія шантажує Еквадор, який хотів допомогти Україні у війні. Фото з відкритих джерел

Через кілька днів після оголошення Еквадором згоди на заміну військової техніки, Россільгоспнагляд заявив, що збирається заборонити ввезення з цієї країни бананів, а річна сума збитків для Еквадору становитиме 754 млн доларів. У Росії зазначили, що нібито у п’яти еквадорських експортерів бананів виявив муху-горбатку.

Як наслідок Еквадор запросив спеціалістів з РФ приїхати та здійснити санітарні перевірки місцевих експортерів бананів.

Нагадаємо, що це не вперше Росія вдається до подібних "продуктових війн". Наприклад у 2012 році відбулось торговельно-економічне протистояння між Україною та Росією, яке отримало назву "сирна війна". Тоді росіяни заблокували імпорт українських сирів та пояснили це нібито тим, що продукція не відповідає їх стандартам. Після кількох місяців переговорів та перевірок українських заводів росіяни не виявили небезпечних речовин та зняла блокаду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, який сигнал Європа та США мають надіслати Путіну.

Також "Коментарі" писали про реакцію Держдепу США на заяви Росії щодо причетності України до збиття Іл-76 американським озброєнням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини