Головна Новини Світ Росія Росія шукає гроші на війну. Що вигадав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія шукає гроші на війну. Що вигадав Путін

Витрати на війну починають збільшуватись, а санкції зменшують прибутки Росії. Путін вигадав спосіб, як от отримати більше грошей у бюджет РФ.

6 січня 2023, 16:30 comments4134
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія планує одержати більше грошей від деяких виробників та державних компаній, які не пов’язані з оборонною галуззю і таким чином наповнити бюджет країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Bloomberg.

Росія шукає гроші на війну. Що вигадав Путін

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Бюджет Росії стикається з усе більшими проблемами через оголошену Путіним війну, яка скоро буде тривати рік. Таким чином влада Кремля розробила план отримання додаткових грошей. Прем’єр-міністр Михайло Мішустін надав інструкції, які включають підвищення дивідендів від державних компаній і "одноразову виплату" виробниками добрив і вугілля. Таке розпорядження отримало назву від російської влади як частина отримання "мобілізаційних доходів".

Окрім можливого прибутку від компаній, в інструкції Мішустіна є додаткові витрати у розмірі 175 млрд рублів на переселення 100 000 людей з Херсона до Росії.

"Кремль не має надії повернути частини українського регіону, які його війська залишили восени лише через кілька тижнів після незаконної анексії", — пишуть Bloomberg.

Наразі остаточне рішення про розмір одноразового збору чи дивідендів ще не прийнято, проте за інформацією Bloomberg влада РФ намагатиметься встановити дивіденди вище 50% чистого прибутку для державних компаній.

Окрім зростальних витрат економіка Росії стикається з постійним тиском санкцій, які обмежують доходи Російської Федерації. У 2022 році Путінзробив подібний крок для залучення грошей у бюджет. Президент Росії підписав указ про отримання додаткових дивідендів та податків на нафтогазову компанію "Газпром", що допомогло Росії врятуватись від дефіциту бюджету восени 2022 року.

Росія шукає гроші на війну. Що вигадав Путін - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган дав пораду Володимиру Путіну.

Також "Коментарі" писали про те, що стратегія Путіна не спрацювала.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини