Головна Новини Світ Росія Росія скасувала переговори з США у Каїрі: які питання мали обговорювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія скасувала переговори з США у Каїрі: які питання мали обговорювати

Засідання двосторонньої консультативної комісії з Договору про стратегічні наступальні озброєння між Росією та США мало відбутися у Каїрі

28 листопада 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

У Каїрі мала відбутися зустріч представників США та Росії, щодо  скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Але представники РФ в  односторонньому порядку скасували зустріч. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на російські ЗМІ.

Росія скасувала переговори з США у Каїрі: які питання мали обговорювати

РФ скасувала зустріч з США (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що у Каїрі 29 листопада — 6 грудня мало відбутися засідання двосторонньої консультативної комісії з Договору про стратегічні наступальні озброєння (ДСНО) між Росією та США. Але, як повідомили в посольстві США в РФ, "Росія в односторонньому порядку відклала зустріч, і заявила, що запропонує нові дати".

 Відомо, що під час зустрічі в Каїрі представники обох краї збиралися обговорити розбіжності між Росією та США з приводу ДСНО, насамперед, питання щодо відновлення інспекцій на місцях.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про  переговори РФ та США в Туреччині. У Туреччині нещодавно пройшла зустріч директора ЦРУ Вільяма Бернса з його російським колегою Сергієм Наришкіним. Відомо, що про війну в Україні не говорили, але обговорили управління ядерними ризиками. Відомо, що 14 листопада в Анкарі зустрілися директор ЦРУ й голова розвідки Росії. Як повідомляли журналісти, сторони обговорювали затриманих громадян США, ядерні ризики. При цьому у США офіційно заявили, що директор ЦРУ "не веде жодних переговорів". Як розповіла тимчасово повірена у справах посольства США в Росії Елізабет Руд, Америка має канали для управління ризиками у відносинах з РФ. Проте головними питаннями, що піднімалися на зустрічі, були саме ядерні ризики. У повідомленні йдеться, що США вже кілька разів протягом останнього року відправляли Бернса на зустріч з Наришкіним, використовуючи того, як ветерана дипломатії. Адже Бернс був послом США в Росії (2005 — 2008 роки).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини