Головна Новини Світ США Переговори РФ та США в Туреччині: відомо, про що говорив директор ЦРУ з Наришкіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори РФ та США в Туреччині: відомо, про що говорив директор ЦРУ з Наришкіним

Бернс ні про що не домовлявся і не обговорював врегулювання конфлікту в Україні, заявили у США

28 листопада 2022, 14:15 comments1420
Поділіться публікацією:

У Туреччині нещодавно пройшла зустріч директора ЦРУ Вільяма Бернса з його російським колегою Сергієм Наришкіним. Відомо, що про війну в Україні не говорили, але обговорили управління ядерними ризиками. Про це повідомляють "Коментарі",  посилаючись на CNN.

Переговори РФ та США в Туреччині: відомо, про що говорив директор ЦРУ з Наришкіним

Вільям Бернс (фото з відкритих джерел)

Відомо, що 14 листопада в Анкарі зустрілися директор ЦРУ й голова розвідки Росії. Як повідомляли журналісти, сторони обговорювали затриманих громадян США, ядерні ризики.

При цьому у США офіційно заявили, що директор ЦРУ "не веде жодних переговорів". Як розповіла тимчасово повірена у справах посольства США в Росії Елізабет Руд, Америка має канали для управління ризиками у відносинах з РФ. Проте головними питаннями, що піднімалися на зустрічі, були саме ядерні ризики.

"Директор Бернс ні про що не домовлявся і не обговорював врегулювання конфлікту в Україні", — наголосила Руд.

У повідомленні йдеться, що США вже кілька разів протягом останнього року відправляли Бернса на зустріч з Наришкіним, використовуючи того, як ветерана дипломатії. Адже Бернс був послом США в Росії (2005 — 2008 роки).

 Стало відомо, що ще одною темою, що обговорювалася на зустрічі, було звільнення двох громадян Америки, які наразі перебувають в ув'язненні в РФ. Мова йде, Брітні Гріннер й Пола Вілана.

"Як ми вже говорили, поклали на стіл важливу пропозицію. Ми відреагували на цю пропозицію і запропонували альтернативи. На жаль, поки що Російська Федерація не надала серйозної відповіді на ці пропозиції", — повідомила Руд.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Туреччині зустрілися делегації США та Росії. 14 листопада стало відомо, що в Анкарі проходить зустріч  голови ЦРУ Ульяма Бернса та  директора Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна. На зустрічі будуть обговорювати важливі питання, в тому числі й загрозу ядерної ескалації. Про це повідомила журналістка CNN Наташі Бертран.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини