Головна Новини Світ Росія Росія спростовує свою причетність до атаки безпілотника США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія спростовує свою причетність до атаки безпілотника США

За версією РФ, військовий дрон чи не сам вчинив «харакірі»

14 березня 2023, 22:44
Поділіться публікацією:

Як заявляють в Міноборони РФ, БпЛА рухався неподалік Криму в бік "державного кордону". На його перехоплення підняли два винищувачі. Сам безпілотник нібито здійснив різкий маневр, втратив керування та впав у воду, пишуть "Коментарі".

Росія спростовує свою причетність до атаки безпілотника США

У Росії все заперечують

Міноборони РФ прокоментувало заяву ВПС США в Європі про те, що російський літак Су-27 атакував у міжнародному просторі американський розвідувальний дрон MQ-9.

"Політ безпілотного літального апарату здійснювався з вимкненими транспондерами, з порушенням меж району тимчасового режиму використання повітряного простору, встановленого з метою проведення спеціальної військової операції, доведеного до всіх користувачів міжнародного повітряного простору", — йдеться в заяві.

У міноборони рашистів кажуть, що підняли чергові винищувачі, але безпілотник упав сам "унаслідок різкого маневрування". Він "перейшов у некерований політ із втратою висоти і зіткнувся з водною поверхнею". У відомстві наполягають, що російські винищувачі бортове озброєння не застосовували і з безпілотним літальним апаратом у контакт не вступали.

"Коментарі" також писали про те, що за версією американських військових, один із літаків навмисно пішов в атаку на дрон і пошкодив його. Дії російських військових американська сторона назвала "нерозважливими", "некомпетентними", "небезпечними", "непрофесійними" і навіть "екологічно шкідливими".

Як повідомляв портал "Коментарі", масштабні і часті повітряні тривоги 14 березня в Україні були пов’язані з активністю тактичної авіації РФ, загрозою застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування та польотами винищувача МіГ-31К.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Росія без літаків – пояснив експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини