Головна Новини Світ Росія Росія відхрестилася від бажання провести «референдуми» на окупованих територіях
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відхрестилася від бажання провести «референдуми» на окупованих територіях

Пєсков заявив, що ініціатива щодо проведення "референдумів" виходить не від Москви, а від місцевих жителів України

8 серпня 2022, 14:17 comments2596
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков цинічно заявив, що Москва не має жодного відношення до підготовки так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України. Пєсков заявив, що ініціатива такого "волевиявлення" походить від місцевих мешканців низки українських областей. Як повідомляє портал "Коментарі", так рупор Кремля відреагував на попередження президента Зеленського з приводу підготовки анексії низки українських територій, пише "РИА Новости".

Росія відхрестилася від бажання провести «референдуми» на окупованих територіях

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Пєсков заявив, що це нібито місцеві жителі виношують плани щодо проведення так званих "референдумів". Мовляв, сама Росія до цього процесу не має жодного стосунку.

Говорячи про заяву президента України, Пєсков зазначив, що насамперед потрібно з'ясувати, до кого з такими попередженнями звертається Володимир Зеленський – до громадян України або до громадян Росії.

Дмитро Пєсков також заявив, що називати владу в Росії дикторськими неправильно. Прес-секретар Путіна порекомендував українському президенту звертатися до українців і в них питати, чому частина з них хоче жити в іншій країні.

Варто зазначити, що днем раніше президент України Володимир Зеленський попередив Кремль, що у разі проведення так званих референдумів на тимчасово захоплених українських територіях про переговори можна забути.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти можуть прискорити підготовку до псевдореферендуму анексії окупованих територій України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). У свою чергу президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні ввечері 7 серпня попередив, що якщо російські окупанти підуть шляхом псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом. Бути (і якщо бути – то коли, за яких умов) чи не бути псевдореферендумам – і чому? Які варіанти розвитку подій? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна відповіли на пропозицію Туреччини щодо зустрічі президентів України та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини