Головна Новини Світ Росія Таємні плани Кремля та російських олігархів: хочуть отримати підтримку від союзника РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємні плани Кремля та російських олігархів: хочуть отримати підтримку від союзника РФ

Вищі представники уряду РФ та російські олігархи збираються відвідати бізнес-форум одного з найбільших партнерів Росії.

16 травня 2023, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська делегація на чолі з прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним планує поїздку до Китаю. 23 травня російські олігархи візьмуть участь у бізнес-форумі в Шанхаї, де розраховують на те, що Пекін допоможе їм витримати економічний тиск західних санкцій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Таємні плани Кремля та російських олігархів: хочуть отримати підтримку від союзника РФ

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін. Фото з відкритих джерел

Bloomberg стверджує, що поїздка російської делегації на чолі з прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним і віце-прем'єр-міністром Олександром Новаком має конфіденційний характер, а видання дізналось про візит представників Росії до Китаю від людей, обізнаних з поїздкою.

Михайлом Мішустіним вперше відвідає Китай з моменту свого вступу на посаду прем'єр-міністра РФ. Також слід зазначити, що це вперше з 2019 року велика група російських бізнесменів здійснить візит до КНР.

Видання повідомляє, що серед російської делегації, яка відвідає Китай є мільярдер Олег Дерипаска. Запрошення приєднатись до заходу також отримали виробник труб Дмитро Пумпянський, власник підприємств з виробництва добрив Андрій Гур’єв та Андрій Мельниченко та інші російські олігархи. Наразі невідомо, чи самі російські бізнесмени поїдуть до Китаю, чи відправлять туди своїх представників.

"Захід, ймовірно, посилить наратив про розквіт економічної співпраці між Москвою та Пекіном, попри економічні санкції, накладені на Росію. В економічній сфері, як і в геополітиці, Росія активно посилює свою залежність від Китаю і стає молодшим партнером Пекіна", – сказала наукова співробітниця Фонду Карнегі Віта Співак.

Таким чином Bloomberg зазначає, що  російські олігархи хочуть врятуватись від західних санкцій, які Китай поки не збирається застосовувати до Росії. У квітні експорт з КНР до РФ досяг рекордного показника та підскочив на 153% у порівнянні з попереднім роком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль відповів на заяви Макрона про залежність Росії від Китаю.

Також "Коментарі" писали про Європейський Союз, який збирається націлитись на азійського партнера Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини