Головна Новини Світ Росія Росія виставила нову вимогу Україні: кого просить видати
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія виставила нову вимогу Україні: кого просить видати

МЗС Росії вимагає від України видати "терористів", зокрема голову СБУ

1 квітня 2024, 07:00 comments2969
Поділіться публікацією:

МЗС Росії заявило, що сліди "всіх" терористичних атак проти РФ за останній час, у тому числі теракту в Красногорську 22 березня, нібито ведуть в Україну, тому держава-терорист вимагає видати йому причетних до цих подій, зокрема голову СБУ Василя Малюка. за підрив Кримського мосту Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Росії.

Росія виставила нову вимогу Україні: кого просить видати

МЗС РФ. Фото: з відкритих джерел

"Здійснений 22 березня в м. Красногорську і кривавий терористичний акт, що шокував весь світ, — далеко не перша терористична атака проти нашої країни за останній час. Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди всіх цих злочинів ведуть в Україну", — йдеться в повідомленні. .

При цьому країна-агресор жодних доказів причетності України до теракту у "Крокус Сіті Холлі" у Красногорську не надала.

У той же час, росіяни згадали серед "терактів" вбивство Дарії Дугіної та Владлена Татарського, поранення Захара Прилепіна та смерть його водія, а також загибель п'яти осіб внаслідок підриву Кримського мосту та поранень 42 людей під час вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі. Також у Росії заявили, що нібито "вбивствами та каліцтвами мирних громадян, зокрема дітей", супроводжувалися рейди "Російського добровольчого корпусу".

"У зв'язку з цим МЗС Росії передало владі України вимоги в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму про негайний арешт та видачу всіх причетних до цих терактів осіб. Серед цих вимог – арешт глави СБУ Василя Малюка , який цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року і розкрив деталі організації інших терактів у Російській Федерації", – повідомляє МЗС РФ.

Росія, яка вторглася в Україну і вже понад два роки вбиває мирних жителів по всій країні, цинічно вимагає від України "негайно припинити будь-яку підтримку терористичної діяльності, видати винних та відшкодувати завдані жертвам збитки". У Москві навіть пригрозили, що "порушення Україною зобов'язань щодо антитерористичних конвенцій спричинить її міжнародно-правову відповідальність".

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні висновки з теракту у Крокусі: що так і не вдалося Кремлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини