Головна Новини Світ Росія Росія виявила страшенну неповагу до Китаю. У чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія виявила страшенну неповагу до Китаю. У чому справа

Росія виявила неповагу до Китаю у тому, що із посланцем Піднебесної Лі Хуеєм була проведена зустріч на найнижчому рівні з усіх можливих, про це у Фейсбуці написав екс-нардеп Вадим Денисенко

7 березня 2024, 13:25 comments1463
Поділіться публікацією:

Як відзначив Вадим Денисенко, мова йде про жорсткий випад Кремля у сторону Пекіну. За його словами, посланець Піднебесної із питань України Лі Хуей провів зустріч з заступником міністра закордонних справ Михайлом Галузіним. Це, як каже Денисенко, найнижчий рівень, який може бути, адже заступник міністра несамостійний і може озвучувати лише протокольні речі.

Росія виявила страшенну неповагу до Китаю. У чому справа

Вадим Денисенко

"Причина такої неповаги — певне охолодження стосунків з Піднебесною на фоні складнощів з розрахунками, викручуваннями рук бізнесу і, що також важливо, на фоні того, що Китай не зможе достойно відповісти",
- відзначив Денисенко.

За його словами, дійсно, Китай – це для Росії так званий покупець останньої надії, але правда в тому, що Пекін зараз переживає не найкращі часи і йому вкрай потрібні дешеві енергоресурси із РФ. Окрім того, Москва знає, що Пекін хоче зберегти вплив на РФ, а от США добиваються, щоб такого союзу не було. У цих умовах, вважає експерт, для Росії настав її "зоряний час".

Саме тому, підкреслив Денисенко, Кремль вирішив показати зуби на прикладі прийняття китайського посланця.

За його словами, своїм демаршем Росія переслідує кілька цілей. В першу чергу вона хоче вирівняти економічну ситуацію по розрахунках. Окрім того, Кремль намагається схилити Пекін передавати Росії не лише товари, а і технології. Проте, додає експерт, найголовніше, чого хоче досягти Москва – це схилити Китай до того, щоб він підтримав російську "формулу миру".

"Поки ми не розуміємо, як будуть розвиватися події. Але точно, розпочалася гра",
— відзначив політик.

При цьому він припустив, що Піднебесна найймовірніше займе вичікувальну позицію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи може Китай вступити у війну з Україною на стороні РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини