Головна Новини Світ Росія Росія закликає НАТО обговорити ситуацію на Запорізькій АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія закликає НАТО обговорити ситуацію на Запорізькій АЕС

Представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова вказує, що НАТО має обговорити небезпеки на Запорізькій АЕС.

9 липня 2023, 11:15 comments1176
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця МЗС Росії Марія Захарова закликала країни НАТО обговорити на найближчому саміті Альянсу, що пройде 11 та 12 липня у Вільнюсі, загрози щодо найбільшої атомної електростанції в Європі — Запорізької АЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Захарової.

Росія закликає НАТО обговорити ситуацію на Запорізькій АЕС

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

У Литві пройде саміт НАТО на якому члени Альянсу будуть обговорювати широкий спектр питань, зокрема війну в Україні, розбіжності щодо заявки країни на членство та збільшення запасів боєприпасів.

Росія звинувачує Україну в "систематичному завданні шкоди" на Запорізькій АЕС, попри те, що атомна станція перебуває під контролем окупаційних військ. Речниця МЗС Росії Марія Захарова стверджує, що НАТО має цьому питанню "приділити ключову увагу".

"Адже переважна більшість учасників альянсу опиниться в зоні прямого впливу", – пригрозила Марія Захарова.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський кілька днів попереджав про небезпеку диверсій з боку Росії. За його словами російські військові розмістили вибухівку на кількох реакторах АЕС.

Експерти МАГАТЕ відреагували на заяви Зеленського та вказали, що не помітили вибухівки під час останнього огляду АЕС, який проходив у червні. Окрім того, Росія не надає доступ до всіх об’єктів на Запорізькій АЕС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що професор-ядерник розповів наскільки небезпечним був би вибух на Запорізькій АЕС.

Також "Коментарі" писали про те, що речниця МЗС РФ Марія Захарова пояснила ситуацію з вильотом російського літака з Москви до Вашингтона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини