Головна Новини Світ Росія Росія залишила пів Польщі без важливого сигналу: що задумав Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія залишила пів Польщі без важливого сигналу: що задумав Кремль

Збої збігаються з теоретичним діапазоном дії російських систем РЕБ, розташованих у Калінінградській області.

18 січня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Над частиною польської території пропав сигнал GPS і за цим збоєм на території, що розташована неподалік  Балтійського моря може стояти Росія.

Росія залишила пів Польщі без важливого сигналу: що задумав Кремль

GPS-навігатор (фото з відкритих джерел)

Про зникнення сигналу  написав польський сайт Epoznan.

Карта збоїв, яку оприлюднили на сайті gpsjam.org, показує, що 17 січня на великій частині  польських регіонів  відмічені  збої в сигналі GPS. До зони вимкнення GPS також потрапило місто Познань. При цьому, в  районі міст Піла та Конів сигналу не було зовсім .

Зауважують, що це не перший такий  випадок  за останні дні. До цього, схожа ситуація   фіксувалась  на території  Фінляндії та Естонії.

Як сказав  керівник сайту gpsjam.org Джон Вайзмен, це можливо  навмисна спроба глушіння сигналу GPS  чи проведення  військових  навчань.

В повідомленні  сайту Cyberdefence24.pl  зазначено, що "збої збігаються з теоретичним діапазоном дії російських систем РЕБ, розташованих у Калінінградській області".

Хоч офіційної інформації  щодо  причин збоїв GPS поки  нема, експерти висловлюють  підозри, що за збоями системи в регіонах Балтійського моря може бути Росія, інформує польський сайт Radio Eska.

"Раніше ми робили такі зауваження у зв’язку з російськими військовими навчаннями. Я вважаю, що це приклад гібридних дій, спрямованих на створення невизначеності", – каже   керівник Служби військової розвідки та безпеки Швеції Томас Нільссон.

З  ним  погоджується підполковник Йоакім Паасіківі, який викладає  військову  стратегію в  Шведському  університеті оборони. Він  зазначив, що збої можуть бути "свого роду тестом", перш ніж РФ використовуватиме  їх у "сірій зоні" або  в гібридній війні.

"Це може бути початком неприємної ескалації. Якби супутники були знищені, це вплинуло б на значну частину ІТ-систем та економіку", – попереджує  Паасіківі.

Росія залишила пів Польщі без важливого сигналу: що задумав Кремль - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща закликала Європу готуватися до війни з РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини