Головна Новини Світ Росія Росія запустила ракету в Японському морі: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія запустила ракету в Японському морі: яка причина

Росія запустила крилату ракету з Японського моря в ході випробувань

21 грудня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Підводний російський човен успішно запустив крилату ракету "Калібр" з Японського моря по цілі на відстані понад 1000 кілометрів (621 миля), розташованої на російському полігоні на березі в понеділок, 20 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Росія запустила ракету в Японському морі: яка причина

Крилата ракета «Калібр» запущена з російського підводного човна «Петропавловськ-Камчатський» Тихоокеанського флоту під час випробувань у водах Японського моря - Reuters

Навчання також передбачали приховане переміщення та підтримку з боку військових кораблів, літаків і безпілотників, повідомляє Тихоокеанський флот Росії.

Японія претендує на контрольовані Росією південні Курильські острови в сусідньому Охотському морі, які Токіо називає Північними територіями в територіальному ряду. Напружена ситуація триває ще від закінченням Другої світової війни, коли радянські війська захопили ці території у Японії.

Суперечка завадила двом країнам підписати офіційний мирний договір.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія розмістила свою берегову систему протиракетної оборони "Бастіон" у віддаленій частині ланцюга Курильських островів у Тихому океані поблизу Японії. Як повідомляють на телеканалі "Звезда", Росія використовувала великі десантні кораблі для доставки техніки та особового складу на віддалений острів Матуа в центральній частині ланцюга островів. Ще в серпні цього року Міністерство оборони повідомило, що Росія намагається посилити свою військову інфраструктуру на ланцюзі островів.

Також "Коментарі" писали, що космічна ракета Kuaizhou-1A китайської комерційної компанії Expace не змогла вийти на орбіту. На її борту знаходилися два комерційні супутники GeeSAT, які повинні були протестувати автономну навігаційну систему. Ракета-носій стартувала з космодрому Цзюцюань, що у пустелі Гобі. Як пише ЗМІ, в результаті невдалого запуску було втрачено і ракету, і двох супутників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини