Головна Новини Світ Росія Росія знову активно хоче переговорів із Україною, але є один нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову активно хоче переговорів із Україною, але є один нюанс

Аналітики ISW зазначають, що Кремль намагається знайти посередників для переговорів із Україною

10 вересня 2024, 07:15 comments6240
Поділіться публікацією:

Чиновники Путіна намагаються сформувати міжнародні мирні посередницькі зусилля у війні в Україні, демонструючи при цьому небажання офіційної Москви брати участь у сумлінних переговорах з Україною. Як і раніше РФ намагається говорити мовою ультиматумів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія знову активно хоче переговорів із Україною, але є один нюанс

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою та міністром закордонних справ Індії Субрахманіям Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва Росії та країн Перської затоки в Саудівській Аравії 9 вересня.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Лавров справді обговорював війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, але не повідомило подробиць.

Зазначається, що Бразилія та Китайська Народна Республіка з травня активно презентують свій мирний план "Політичне врегулювання української кризи". Він складається із шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Росії.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, зокрема, нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Експерти наголошують, ось тільки нещодавні публічні заяви Лаврова свідчать про те, що на рівних з Україною Москва, як і раніше, не готова розмовляти і переговори, якщо такі відбудуться не можна назвати сумлінними. Зокрема, Росія повністю відкидає можливість брати участь у переговорах, в основі яких буде формула миру президента України Володимира Зеленського, яка справді ґрунтується на засадах міжнародного права. Кремль називатиме її "ультиматумом", який РФ ніколи не погодиться.

Водночас, наголошують в ISW, українська влада публічно запросила російського представника взяти участь у другому мирному саміті України, який має відбутися цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лавров сказав, коли можна домовлятися про час та місце переговорів щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини