Росія звернулася до Німеччини за отриманням аналізів Олексія Навального

Генеральна прокуратура Росії звернулася до Мін'юсту Німеччини

Генпрокуратура РФ направила запит до Німеччини про надання результатів аналізів опозиційного політика і блогера Олексія Навального, який з 20 серпня не виходить з коми. Про це передає німецьке видання Welt am Sonntag .

Росія пояснює свій інтерес тим, що в разі укладення про факт отруєння Навального небезпечною речовиною і хімічною зброєю, прокурори змушені будуть відкрити кримінальну справу.

Мін'юст Німеччини зареєстрував це звернення і видасть висновок через російське посольство в Берліні в терміни, передбачені німецьким законодавством.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лабораторні дослідження в клініці "Шаріте", куди був екстрено вивезений Олексій Навальний з лікарні в Омську, показали, що опозиціонер був отруєний речовиною по типу "Новачок", яким російські спецслужби намагалися отруїти екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Світова громадськість негайно стала звинувачувати в замаху на Навального кремлівську владу, на що та назвала всі ці підозри не більше ніж інформаційним шумом.