Головна Новини Світ Росія Росія звинувачує три країни НАТО в підготовці України до наступу на Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія звинувачує три країни НАТО в підготовці України до наступу на Курську область

Російська розвідка вважає, що три країни НАТО брали участь у військовій операції України на території Росії.

21 серпня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Служби зовнішньої розвідки РФ вважає, що прорив російського кордону та бої в Курській області були підготовлені трьома країнами НАТО – США, Великобританією та Польщею. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія звинувачує три країни НАТО в підготовці України до наступу на Курську область

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Російське видання "Известия" з посиланням на російську розвідку повідомляє, що за операцією українських військових у Курській області стояли спецслужби трьох країн. 

"За наявними даними, операція ЗСУ у Курській області готувалася за участю спецслужб США, Великобританії та Польщі. Задіяні в ній підрозділи пройшли бойове злагодження у навчальних центрах у Великій Британії та Німеччині", — пише російське видання.

Крім того, росіяни стверджують, що військові радники цих країн НАТО нібито надають допомогу ЗСУ щодо керування частинами військ у Курській області, а також передають супутникові дані про переміщення російських військ.

Попри те, що Служба зовнішньої розвідки заявила "Известиям", що володіє "достовірною інформацією", але вона не надала жодних доказів своїх слів. У Білому домі заявили, що Україна не повідомляла про свої плани атакувати Курську область і Вашингтон не брав участі в цій військовій операції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через ситуацію у Курській області Росія пригрозила журналістам усіх країн. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що буде відстежувати та перевіряти усіх журналістів, які приїхали для сюжетів у Курську область.

Також "Коментарі" писали про прогноз командира "Ахмата" щодо того, коли закінчаться бої в Курській області та війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини