Головна Новини Світ Росія Росіяни хочуть продовження війни чи початку переговорів: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни хочуть продовження війни чи початку переговорів: результати опитування

Опитування, проведені російським євразійським центром Карнегі та незалежною групою опитувань "Левада-центр", показують, що більшість росіян підтримують війну, навіть усвідомлюючи її шкоду

29 листопада 2023, 17:40 comments2562
Поділіться публікацією:

Більшість росіян переконані, що їхня країна заплатила таку високу ціну під час війни проти України, що не повинна відмовлятися від жодної з окупованих нею українських територій, а Путін має змусити Київ погодитися із захопленням земель. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у доповіді, підготовленій на основі опитувань та фокус-груп Російського євразійського центру Карнегі та незалежної групи опитувань "Левада-центр", пише рейтингове видання The Washington Post.

Росіяни хочуть продовження війни чи початку переговорів: результати опитування

Опитування росіян. Фото з відкритих джерел

Видання, посилаючись на доповідь соціологів, зазначає, що 68% росіян підтримують продовження війни, 22% категорично виступають проти припинення вогню за будь-яких обставин. Стільки ж близько 20% рішуче виступають проти війни, і ця цифра не змінилася з моменту вторгнення в лютому 2022 року.

Більшість росіян – 72% – виступають за мирні переговори, але лише 19% готові піти на поступки Україні заради миру. У опитуваннях, наведених у доповіді, взяли участь 1600 осіб.

Найбільш активну підтримку війні надає мотивована та вольова меншість, переважно літні чоловіки-мілітаристи, які, як правило, посилаються на російську пропаганду про необхідність "боротьби з українськими нацистами". У партії підтримки війни молодих людей і жінок є меншість.

"Російська масова свідомість застрягла між двома суперечливими поглядами. У фокус-групах більшість прихильників війни стверджували, що "нам потрібно закінчити розпочате" і "ми вже надто багато втратили, щоб зупинятися, досить лише перемоги", – йдеться у доповіді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вступ до НАТО частинами країни: соціологи з'ясували, чи згодні українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини