Головна Новини Світ Росія Росіяни облюбували країну ЄС – активно скуповують нерухомість
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни облюбували країну ЄС – активно скуповують нерухомість

Росіяни продовжують активно скуповувати нерухомість у Литві

5 липня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Громадяни РФ не виступають публічно проти режиму Путіна і не скаржаться на життя в Росії, але при цьому щомісяця купують у Литві кілька десятків одиниць нерухомості, а з початку поточного року придбали в країні вже майже 300 об'єктів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі литовського громадського мовника LRT.

Росіяни облюбували країну ЄС – активно скуповують нерухомість

Литва. Фото з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що з початку нинішнього року громадяни Росії купили в Литві 297 об'єктів нерухомості, в основному йдеться про квартири. Також росіяни активно покапали литовську нерухомість у 2022 році.

На початку травня в Литві набув чинності закон про те, що купувати нерухомість у країні можуть лише росіяни з видом на проживання. Втім, за перший місяць нововведення це суттєво не змінило тенденцію – у травні громадяни РФ купили лише на 7 об'єктів менше, ніж у квітні.

Зазначається, що громадян РФ у Литві цікавлять не лише квартири. Також росіяни набувають приватних будинків, земельних ділянок під будівництво будинків.                           

Усього за 2022 рік росіяни стали володарями у Литві 401 об'єкта нерухомості.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заколот ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та події, які почалися після нього, призвели до того, що багато росіян почали переглядати своє ставлення до вищого керівництва країни-агресора в гірший бік. Про це у себе в Телеграм написала заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Також видання "Коментарі" повідомляло — "СВО" йде за планом — в Росії рубль вже оновлює рекорди березня 2022 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lrt.lt/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини